Ще има ли златна мина в Брезник - РИОСВ взе решение, но го казва чак след три дни

28893
Ще има ли златна мина в Брезник - РИОСВ взе решение, но го казва чак след три дни

Брезник ще чака още поне три дни, за да разбере дали местността „Бърдото”, която се намира до града, ще стане дом на нова златодобивна мина.

Днес РИОСВ-Перник трябваше да се произнесе официално относно Доклада за оценката за въздействие на околната среда (ДОВОС) на проекта „Добив и преработка на подземни богатства по чл. 2 ал. 1 ЗПБ метални полезни изкопаеми – златосъдържащи руди от площ Брезник, находище Милин камъки всъщност да каже дали се дава зелена светлина за започване на добив на злато или не. Решението вече е взето от експертен съвет на РИОСВ-Перник, но то ще бъде съобщено най-рано след три дни, каза за Actualno.com Десислава Стоилова от инициативния комитет „За чисто Граово”.

България има златни залежи за $7 млрд.

Злато за близо 7 млрд. долара има на българска територия. Това показват разчетите на Министерството на икономиката, енергетиката ...

Проектът за златна мина край Брезник стана известен още в края на миналата година, когато „Трейс Рисорсиз” заяви намерение за разработка на златната жила в „Бърдото”. Срещу отварянето на мината беше създадена гражданска инициатива и беше отворена петиция в Интернет. Бяха изказани опасения, че в проекта има пропуски по отношение на опазването на околната среда и здравето на жителите в региона.

Пред Actualno.com от „Трейс Рисорсиз” увериха, че няма никаква опасност и подробно отговориха на нашите въпроси във връзка с проекта. Тепърва обаче ще става ясно какво ще се случи с инвестиционната инициатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика