София е в ада на безкрайните улични ремонти

3525
София е в ада на безкрайните улични ремонти
Снимка: БГНЕС

В най-горещия месец от лятото София е блокирана от ремонти и е непроходима. Само в центъра на града общината разкопа едновременно булевардите "Цариградско шосе", "Прага", "Патриарх Евтимий", "Драган Цанков", "Дондуков".

Подстъпите към центъра също са кошмар - реконструират се участъци от бул. "Асен Йорданов" при "Арена Армеец", "Сливница", "Тодор Каблешков" от бул. "Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис III", а кв. "Овча купел" е достъпен почти само по въздух заради разкопките на третия лъч на метрото. Предстои пълно затваряне на "Граф Игнатиев". По "Бул. България" е затворена лента заради смяна на мантинелата, а предстоят още подобрения. Пътуването за летището с кола е изпитание заради строяща се отсечка на бул. "Брюксел".

Министерство на културата иска павета на бул. "Прага", общината - не

Министерство на културата и прокуратурата очакват паважа на бул. Прага да бъде възстановен. Столична община обаче иска асфалт. Това пи...

Според кмета Йорданка Фандъкова ремонтът на 10 големи булеварда едновременно е голям успех. За жителите на града това е пълен кошмар, независимо че се случва през август, когато трафикът в града е най-малък заради отпуските. Едновременно с реконструкциите, които ще глътнат 70 млн. лв., вървят и разкопки на столичната "Топлофикация" и "Софийска вода".

"Цариградско шосе" от Плиска до Орлов мост е кошмар от петък вечерта и дори в неделя там задръстването беше голямо. По план адът трябва да продължи до 25 август, припомня в. Сега.

Шофьорите от източните квартали са блокирани и по бул. "Драган Цанков" - там в ремонт също до 25 август е кръстовището при КАТ заради пешеходния мост при ул. "Николай Хайтов". Общината не даде обяснение защо затвори двата ключови булеварда едновременно.

В центъра разкопаният бул. "Дондуков" създава огромни проблеми и това ще е така чак до края на октомври. Нещата ставали бавно, тъй като първо се полага цимент, отгоре пясъчна основа и след това ще бъдат редени паветата.

Временно се стеснява кръстовището бул. "Прага" - бул. "Пенчо Славейков" в София

Временно се стеснява кръстовището бул. „Прага“-бул. „Пенчо Славейков“ в София. Това съобщиха от пресцентъра на ...

До 15 септември ще е проблем минаването по бул. "Прага" между бул. "Пенчо Славейков" и Петте кьошета. Пак дотогава ще са затворени мостът "Чавдар" и бул. "Асен Йорданов". Вчера изтече срокът за ремонта на бул. "Шипченски проход" между ул. "Слатинска" и комплекс "Червено знаме", но нямаше информация дали колите минават свободно оттам. Ужас е и на бул. "Брюксел", където се строи нова връзка с летището и се бърза за европредседателството.

Според шофьори най-страшно е в кв. "Овча купел", където се работи на три фронта и е страшен шум и непроходимо. Ул. "Монтевидео" ще е в ремонт до края на октомври. Бул. "Линкълн" ще е затворен до края на 2019 г., докато се построи метрото. Най-рано ще е готово трамвайното трасе на "Овча купел" и "Борис III" - срокът е 15 септември.

За да е пълен кошмарът на софиянци, ремонти по мрежата на "Булгартрансгаз" ще обхванат западните квартали "Обеля", "Люлин", "Надежда" от 22 до 24 август, а след това и източните квартали от 30 август до 11 септември. Паралелно и "Софийска вода" копае на десетки места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com