Стачката на миньорите все пак ще повлияе на цената на тока

4299
Стачката на миньорите все пак ще повлияе на цената на тока
Около десет от ВиК дружествата в страната пък са подали заявления за увеличаване на цената на водата

Приключилата стачка в "Мини Марица-изток" ще окаже минимално, но не решаващо влияние върху цената на тока. Това каза председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев и обеща електроенергия да не поскъпва с повече от 7-8 % от 1 юли, предаде БНР.

"При този срок на стачката отражението ще бъде минимално. Дотолкова, доколкото е разстроена работата на цялата система, и например все пак е купуван студен резерв от НЕК през този период. Има загуби, не може едно такова събитие да не предизвика допълнителни разходи", заяви Семерджиев.

Страната ни била остров на евтина електроенергия

Увеличение на цената на тока ще има, но няма да допуснем то да е с повече от 7-8 процента от 1 юли 2011 година. Това заяви пред журна...

Около десет от ВиК дружествата в страната са подали заявления за увеличаване на цената на водата. Сред тях са тези в София, Пловдив, Враца, Монтана, Хасково и Търговище. Цената на водата трябва да бъде коригирана нагоре поне с ръста на инфлацията, каза Семерджиев.

"Дружествата имат право да доказват, че имат нужда от покриване на допълнителни разходи. Ако наистина го докажат, и то съответства на правилата, по които се правят предложенията за образуване на цени, ако не им разрешим, те ще отидат в съда и съдът ще ни го върне. Но повишаване на цените, само защото на едно дружество му трябват повече приходи, няма как да се случи", допълни шефът на ДКЕВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика