Свидетел по делото "КТБ": Цветан Василев платил 90 хил. лв. на Соня Колтуклиева

13260
Свидетел по делото "КТБ": Цветан Василев платил 90 хил. лв. на Соня Колтуклиева
Снимка: БГНЕС

Основният свидетел по делото за източването на Корпоративна търговска банка Бисер Лазов даде показания в процеса за укриване на данъци срещу PR експерта Соня Колтуклиева, съобщи БНР.

Според прокуратурата, през периода 2010 -2011 година тя е получила 90 000 лева от Цветан Василев, но не ги е декларирала пред НАП и не е платила данъците върху получената сума. В съдебната зала Лазов обясни, че лично банкерът му е разпоредил да изплати сумата на Колтуклиева. Не знаел за какво обаче, защото не му било работа да го пита, но даде да се разбере, че това е било обичайна практика. Парите стигали до получателите си в брой. От думите му стана ясно, че това е била обичайна практика, а парите са били взимани от касата на фалиралата през 2014 година КТБ.

Правната комисия прие закона на Пеевски срещу вторичното разграбване на КТБ

Правната комисия прие на първо четене промените в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от народните представители от ДПС Делян ...

Делото срещу Колтуклиева е резултат от десетките отделени разследвания от мегапроцеса "КТБ", който трябва да започне на 13 декември в Специализирания наказателен съд. Става дума, според казаното преди време от прокуратурата, за десетки случаи на плащане в брой на публични личности по изричното нареждане на банкера в изгнание Цветан Василев.

Не знаел за какво, защото не му било работа да го пита, но даде да се разбере, че това е било обичайна практика. Парите стигали до получателите си в брой и по заповед на топподсъдимия, макар и задочно, за фалита на банката - Цветан Василев.

Соня Колтуклиева отказа да коментира обвинението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика