X
 
 

Свиленски: Пътищата, построени от ГЕРБ, отнемат човешки животи

4377 0
Свиленски: Пътищата, построени от ГЕРБ, отнемат човешки животи
Снимка: БГНЕС
"Ние твърдим, че АМ "Хемус" трябва да е приоритет. Противници сме на пилеенето на отпуснатите средства, както и че това се прави скрито от българското общество." Това заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред БНР.

Като пример за това той даде многобройните откази от Министерство на регионалното развитие (МРРБ) и от държавната "Автомагистрали" да предоставят договорите за изпълнение на строителството на пътищата, както на народните представители, така и на медиите.

"Милиард и 300 милиона не са на Борисов и Горанов, а са на всеки един български гражданин. Всеки българин има право да се интересува как ще бъдат изразходвани тези средства и за какво ще бъдат похарчени", коментира Свиленски.

Борисов се унесе в прогнози за розовото бъдеще на АМ "Хемус" (ВИДЕО)

"Чували сме всякакви глупости за АМ "Хемус" - въобще няма проекти, никой никога не е мислил да прави "Хемус". Аз съм убеден, че с постр...

"Ако тези хора не бъдат отстранени от властта, контрол върху дейността няма как да се осъществи. Контролът става ясен след като хората катастрофират върху тези пътища. Пътища, построени от ГЕРБ, отнемат човешки животи. Вече 6 месеца властта отказва да се направи независима проверка. Фактът, че отказват толкова време показва, че тези хора имат притеснения и знаят, че ще бъдат заловени", изтъкна депутатът от БСП.

Той изрази опасения дали "Автомагистрали" има необходимия технически и физически капацитет да изпълнява такъв проект, като и че отново няма яснота дали ще наема подизпълнители.

"Ако ще правят магистрали като "Марица", "Тракия" и "Струма", по-добре да не правят нищо. След това трябва някой да ги ремонтира. Ако се правят настилки като край Своге, по-добре да не правят нищо, защото загиват хора“, изтъкна Свиленски.

Според него това правителство е компрометирано. "Фактът, че Борисов отново започна да прави копки, показва, че безизходицата при ГЕРБ е пълна", категоричен бе той, като констатира, че тази първа копка се прави, само защото скоро има избори.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Рундьо Пумпала 3 Рундьо Пумпала преди 9 месеца Профил на трол?
    Вашта ма.ка и червени болкуци само знаете да плюете и очерняте!!!Какво направихте вие бе безродни милионери..път пътека.или нещо друго боклуци червени
  • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    А някой да е видял Борисов да копае, асфалтиран или маркира пътищата? Има ли един кадърен строител? Колко пъти ще правят ремонт на ремонта? Защо не се мисли преди нещо да се строи и защо никой не се старае и работи качествено? Където и да погледнем двама се правят че работят, дванадесет стоят и си говорят, а останалите се разхождат по терасите си горките и не могат да стигнат до другия им край.... виж още ›› ..
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    ти точно не си всеки българин. Поне не говори глупости