Съпругата на Искров не работила за KPMG, но не е ясно за кого работи

31464
Съпругата на Искров не работила за KPMG, но не е ясно за кого работи
Снимка: БГНЕС

Кои са преките виновници за положението с КТБ - този, превръщащ се във "вечен" въпрос, отново беше разчепкан от бившия шеф на Комисията на досиетата и настоящ депутат от ГЕРБ Методи Андреев.

В сутрешния блок на bTV Андреев попита дали съпругата на гуверньора на БНБ Иван Искров - Гинка Искрова, не е работила за одитора на КТБ KPMG.

Все още е възможно Цветан Василев да даде показания от Сърбия

Цветан Василев иска да даде обяснения по видеоконферентна връзка от Белград. Чака се отговор на прокуратурата. Това заяви единият от за...

"Съпругата на г-н Искров никога не е работила за KPMG", отговори пресаташето на БНБ Александър Урумов пред ПИК. По думите му внушението на Андреев е скандално и не можело да става въпрос за конфликт на интереси. Къде обаче работи и е работела г-жа Искрова - Урумов не отговори.

Същевременно Валентин Касабов от Патриотичния фронт (ПФ), който също участва в дискусията, разкри, че в договорената програма с ГЕРБ и Реформаторския блок има точка за оздравяване на банковия бизнес като цяло. Той поясни, че "дупката" в КТБ не е 4 млрд. лева, а много по-малка - между 600 и 800 милиона лева. Според него ДПС чакали банката да фалира, за да изкупят предприятията, които имат пари в нея, на една десета от стойността им.

Припомняме, че през миналата седмица Йордан Цонев от ДПС предупреди от парламентарната трибуна шефа на Фонда за гарантиране на влоговете да внимава кой ще стане синдик след обявяването на КТБ в несъстоятелност и на кого ще се продават "апетитни активи" на банката. Имаме информация, че Росен Николов (бел. ред. - директорът на Фонда) е свързан с определени политически кръгове в парламента и вече действа за тях, но ще изчакаме официално потвърждение, каза Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика