Такситата се канят да отидат пред Министерството на транспорта

16647
Такситата се канят да отидат пред Министерството на транспорта
Снимка: БГНЕС

Този протест не е политически, а социално-икономически, заяви пред БГНЕС заместник-председателят на Националната федерация на таксиметровите шофьори Димчо Иванов.

Таксиметровите шофьори вече започнаха да се събират с такситата си пред сградата на храм-паметника "Св. Александър Невски". Иванов призова правителството и Министерството на транспорта, след като заявиха приоритета си за малкия и среден бизнес, да покажат тези действия и спрямо таксиметровите шофьори.

Димчо Иванов каза още, че в 12 часа колите ще тръгнат към Министерството на транспорта и там те ще искат среща с министъра на транспорта Данаил Папазов, на която той да им покаже декларация, с която ще удовлетвори техните искания. Исканията не са политически, таксиметровите шофьори искат да карат коли, не по-стари от 10 години, докато навършат 15 общо, да не се правят психотестове всяка година и да има праг на минималната сума за километър превоз.

Таксиджиите подчертаха, че не искат да създават напрежение и заявиха, че в момента, в който видят, че техните искания ще срещнат разбиране – те ще подкарат колите си и ще се върнат, откъдето са дошли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com