TBI e първата банка в България, която емитира публични облигации за капитал втори ред

1406
TBI e първата банка в България, която емитира публични облигации за капитал втори ред
Снимка: TBI

TBI Bank успешно емитира десетгодишна емисия облигации в размер на 10 млн. евро с условия, насочени да отговарят на изискванията за капитал от втори ред на Регламент (ЕС) № 575/2013. Облигациите имат единична номинална стойност от 100 хил. евро и бяха насочени основно към институционални и професионални инвеститори. Годишната лихва е фиксирана на 5.25%.

Taка TBI Bank отново доказва амбицията си постоянно да предизвиква установените норми на нашия  финансов пазар и да поставя еталон, който останалите български банки биха могли да следват.

„Причината да емитираме публично емисия подчинени облигации е намерението ни да оптимизираме капиталовата структура на TBI Bank и да подкрепим бизнес развитието ни“, казва Лукас Турса, старши вицепрезидент на TBI Bank. „Получихме много положителна обратна връзка от инвеститорите – допадна им прогресът на нашата дигитална трансформация, и особено много бизнес и финансовите резултати на ТBI Bank в последните години“.

Съответно не е изненада, че имаше свръхзаписване за предложените облигации. „За съжаление не можахме да изпълним изцяло всички инвеститорски заявки, понеже трябваше да се вместим в планирания от нас лимит от 10 милиона евро. Финалният списък от инвеститори е добре диверсифициран и включва пенсионни фондове, застрахователни компании, банки, фонд мениджъри и професионални инвеститори. Освен това регистрирахме и интерес от частни инвеститори, за които този инструмент се оказа добра алтернатива на депозитите. Заради фокуса ни върху професионалните инвеститори, трябваше да отклоним този интерес“, добави Турса.

Скоро ще бъде подадено заявление за регистриране на облигациите за търговия на Българската фондова борса.

Допълнителна информация може да получите на сайта на TBI.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com