ТОЛ системата за тировете ще внася в хазната около 500 млн. лв. годишно

1874
ТОЛ системата за тировете ще внася в хазната около 500 млн. лв. годишно
Снимка: БГНЕС

Ще въведем почасово забрана за движение на тирове по най-натоварените пътища. Основна цел ще ни бъде и да разширим мрежата на паркинги на тирове по пътните артерии. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По АМ "Тракия" ще бъде спокойно през летните месеци, няма да има ремонти. През АМ "Хемус" по част от магистралата ще бъдат извършвани ремонтни дейности основно след тунел "Витиня" Тунелът между другото след няколко дни ще готов, отбеляза министърът в ефира на БНТ.

Тази година трябва да стартира строителството на 25 км от АМ "Хемус"

Тази година трябва да стартира строителството на 25 км от магистрала „Хемус”, като за целта има осигурени средства. Това за...

ТОЛ таксите за тежкотоварните автомобили

Във всички съседни на нас страни тировете плащат повече, отколкото тук. България е най-евтината за транзитно преминаване страна в цяла Европа. Но в момента сме в етап на обжалване на процедурите и затова сме забуксували. Наистина до края на тази година ние трябва да имаме сключен договор с избрания изпълнител на ТОЛ системата. След това ще започне генерирането на ресурс. Ще генерираме ресурс около порядъка на 500 млн. лв. в края на 2018 г., прогнозира Нанков.

Ще имаме гъвкъв модел на тарифиране и на електронните винетки - ще имаме възможност за тридневни винетки, еднодневни и т.н.

Ремонти по пътищата

Започва ремонтът на 36 км пътища в Североизточна България

На 17 юни министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде старт на рехабилитацията на над 36 км второк...

Магистрала "Хемус" може да бъде завършена реалистично и ако всичко върви гладко в рамките на седем години - това е обозрим срок. Наваксваме закъснението по строежа на АМ "Струма", обявяваме обществената поръчка следващата седмица за тунел "Железница". Тунелът под Шипка е заложен като приоритет. Имаме разчети, в които да се вместим. Тунелът под Шипка ще облекчи с 50 минути трафикът при преминаването на прохода, коментира още регионалният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com