X
 
 

Топлофикациите искат сериозно поскъпване на парното

1893 2
Топлофикациите искат сериозно поскъпване на парното
Снимка: БГНЕС
Скок на топлоенергията с между 3 и 108% от юли поискаха различните топлофикационни дружества в страната. Един от основните им аргументи е поскъпването на въглеродните емисии, които те плащат, съобщава БНР.

Най-голям скок – със 108%, е поискало габровското дружество, което работи на въглища. Между 12 и 48 на сто увеличение са поискали останалите три въглищни ТЕЦ-а в Русе, Перник и Сливен.

Поскъпване на газа, но не и на тока, топлата вода и парното - до юли

Цените на тока, парното и топлата вода няма да бъдат повишавани до юли месец, макар че ще има поскъпване на природния газ. То обаче ще ...

От топлофикациите, работещи с газ, за най-голямо поскъпване – с 88%, настоява Топлофикацията във Велико Търново, а за най-малко – с 3 процента Топлофикация София.

Дружествата в Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Враца и Разград искат промяната в цените да е между 7 и 22 на сто.

При тези предложения най-скъпа ще е топлоенергията в Габрово и Велико Търново, където 1 мегаватчас ще доближава 200 лева, а най-малко ще струват парното и топлата вода в Бургас и Сливен – около 80 лева.

Практиката от последните години показва, че обикновено дружествата искат много по-високи цени, които енергийният регулатор намалява.

Топлофикация ни "подарява" по-високи сметки за празниците

Клиентите на софийската „Топлофикация” да се готвят за по-високи сметки за парно за декември в сравнение със същия месец пр...

Следващите два месеца експертите на Комисията за енергийно и водно регулиране ще правят изчисления, за да решат с колко точно ще поскъпне топлоенергията от 1 юли.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    Стар като света търговски трик. Ако искаш да продадеш на 50 лева, слагаш цена поне 100. В пазарлъка можеш дори и на повече да продадеш.
  • Azzz 1 Azzz преди 7 месеца Профил на трол?
    Сбогом Винету...😖