„Топлофикация”-Шумен бе обявена в несъстоятелност

15105
„Топлофикация”-Шумен бе обявена в несъстоятелност

След няколко години, през които това решение се очакваше, дружеството „Топлофикация”-Шумен най-сетне бе обявено в несъстоятелност. Решението на Шуменския окръжен съд е по дело, заведено за дългове на топлофикационното дружество към "Булгаргаз" в размер на 18 млн. лв.. Според него началната дата, от която топлоснабдителнмото дружество трябва да се счита в неплатежоспособност е 1 януари 2009 г. Магистратите са назначили и синдик, с месечно възнаграждение от 500 лв., съобщава Дарик.

Допуска се и обезпечение чрез налагане на запор и възбрана върху движимото и недвижимо имущество. Първото събрание на кредиторите на „Топлофикация" е насрочено за 10 декември.

Блоковете с най-малко задължения ще са с предимство при пускането на парното в Перник

"Топлофикация"-Перник е готова да започне отоплителния сезонпри трайно понижение на температурите, съобщиха от дружеството. Абонатите ...

Съдът признава още заключенията на вещите лица, изготвили експертизи по делото, че общите задължения на „Топлофикация" - Шумен са малко над 19,5 млн. лв., а стойността на активите - към септември 2011 г. е малко над 6 млн. лв., от които 1,3 млн. са несъбрани от клиенти дължими суми.

Решението на Окръжния съд подлежи на незабавно изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна, но ако това се случи, изпълнението му не може да се спира.

Снимка: shumen-online.com

 

През зимата трябва да плащаме по-малко за парно

През зимата би трябвало да плащаме по-ниски сметки за парно, а през лятото по-високи, заяви Явор Куюмджиев, зам.-председател на парламе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика