Василева: 98% от 3,5 млрд.лв. за ОПОС са изплатени

4661
Василева: 98% от 3,5 млрд.лв. за ОПОС са изплатени
Снимка: БГНЕС

Много неща са постигнати чрез ОП „Околна среда”. От 3.5 млрд. лв. са разплатени 98%, което е на стойност 3 млрд. и 200 млн.лв. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по време на Националната конференция на жени-ГЕРБ, предаде "Фокус".

„Това е финансов ресурс, довел до реални и видими резултати. Изградени са нови рехабилитирани 40 станции за отпадни води, девет системи за отпадъци, 8-10 регионални системи ще бъдат приключени. Реализирани са поредица от проекти за изграждане на екопътеки”, посочи Василева.

7 нови процедури за 326 млн. лв. ще бъдат обявени по ОП "Околна среда"

Предстои обявяването на 7 нови процедури по ОП „Околна среда 2014-2020“ на стойност 326 млн. лв. Това обяви министърът на о...

„По оперативната програма са осигурени средства за екологични превозни средства за градския транспорт. 200 млн. лв. са отделени за справяне с пожари и наводнения”, поясни тя.

По думите ѝ през новия програмен период предстоят да бъдат реализирани още дейности, част от тях за превенция и управления на риска по отношение възстановяване на свлачища.

„Предвидени са средства за национална система за управление на водите, също така и изграждане на шест регионални центрове за справяне с бедствията, на стойност 39 милиона лева. Ще се работи за укрепване и осигуряване за предотвратяване на свлачищата”, добави министърът.

Тя допълни, че бенефициент ще бъдат Агенция „Пътна инфраструктура”, като ще се работи по-приоритетните обекти. „120 милиона лева са предвидени за общините за намаляване на фините прахови частици във въздуха”, каза още министър Ивелина Василева.

В няколко язовира се извършва контролирано изпускане на водата

В няколко язовира в Черноморския район се извършва контролирано изпускане на водите, за да се подготвят да поемат допълнителните коли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика