Велизар Енчев атакува депутатите, президента и НСО в рамките на бюджет 2015

27552
Велизар Енчев атакува депутатите, президента и НСО в рамките на бюджет 2015
Снимка: БГНЕС

Бюджет 2015 е изцяло антисоциален. Спирам се на три сектора, в които е задължително Народното събрание да вземе отношение. Три места, които се смятат за недосегаеми, посочи Велизар Енчев, който влезе в парламента като част от "Патриотичния фронт".

Първо, това са субсидиите за политическите партии в бюджет 2015. Партийните субсидии в България са абсурдни, цинични и нелепи, тъй като за последните 10 г. са увеличени 10 пъти – от 1 лев и нещо на 11 лева, каза Енчев по време на дебатите за държавния бюджет за догодина, който се гледа на първо четене.

Най-бедната държава в ЕС излиза, че плаща от парите на данъкоплатците най-скъпите партийни субсидии, добави Енчев.

Той подчерта, че Германия отделя на депутат 50 евро цента, в Гърция партийните субсидии са 60 евро цента. "Ние отделяме почти 10 пъти повече, в Италия правителството поетапно намалява субсидиите и са намалени от 4 на 2 евро. Средният размер на субсидията за партии в Европа е 3,5 евро. Дори в Македония е 11 пъти по-ниска субсидията. За 2013 г. от бюджета ни са платени 45 млн. лева. Ще предложа намаляване на държавната субсидия от 11 на 5 лева", заяви Енчев.

Втората бюджетна сфера, която гълта пари, е администрацията на президента Росен Плевнелиев. За 2015 г. се предвиждат 6 млн. лева в бюджета на Плевнелиев. Миналата година бюджетът му е бил 5,5 млн. лева. В края на годината попитах х-н Близнашки защо даде на Плевнелиев допълнително 1 млн. лева. Той каза - заради достойнството му и заради пътуванията му, отбеляза Енчев. Според депутата третата сфера, която гълта пари, това е "преторианската гвардия на България" – НСО.

"Тази година трябва да й дадем 31 млн. лева. За сравнение да видите колко непатриотично работим, Външното разузнаване на България, което трябва да работи на фона на Ислямска държава, на процесите на Балканите, на фона на радикален ислям, получава 14 млн. лева по-малко. С 14 млн. лева повече взема службата за охрана на десетима души в държавата. Наистина беше намален бюджетът миналата година, но не е достатъчно. Знам, че звучи радикално намаляване на субсидията на партиите, но моля да бъде подкрепено", обърна се Енчев към депутатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика