Веселин Марешки: Трябва ни икономически щаб, който да се бори със "смъртността" на бизнеса

1884
Веселин Марешки: Трябва ни икономически щаб, който да се бори със "смъртността" на бизнеса
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

Мерките за подпомагане на бизнеса трябва да са много повече от 60/40, според нас, трябва да са 80/20, минимум. Трябва да се вземат и много повече мерки, но когато някой ни попита, ще ги кажем. От три седмици казваме, че освен кризисен здравен щаб, трябва да има и икономически такъв, който да се бори със „смъртността“ на малкия и средния бизнес“.

Това заяви в програма „Хоризонт“ на БНР Веселин Марешки. Според него всяка стотинка трябва да се харчи целенасочено, в интерес на държавата и на народа. „Представяте ли си, че мярката 60/40, за която ще изхарчим милиард, милиард и нещо, можеше да бъде 120 в полза на българските граждани? Можеше държавата да изплати заплата, заплата и половина на хората, ако не бяхме изхарчили милиарди за безсмислените железа- военните самолети“, допълни лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС.

Веселин Марешки: Милиардите, изхарчени за самолети, днес можеше да отидат за хората и бизнеса

„Мерките на правителството за подпомагане на бизнеса и на хората са за 4-5 милиарда лева, а за безсмислените осем железа – ...

Марешки бе категоричен, че актуализацията на бюджета е минималното, което трябва да се направи. Но ВОЛЯ ще иска и много по-силни мерки за по-голяма защита на малкия и средния бизнес и на гражданите.

Има шанс ВОЛЯ да подкрепи поисканата от управляващите гъвкавост от 10 милиарда лева. "Не смятам, че някой ще си позволи да изхарчи и един лев за някакви безумия. Целият ресурс на държавата трябва да е насочен първо към справяне със здравния проблем, а после към даване на възможност на бизнеса да работи, за да успеем да излезем здрави - и икономически, и здравно - от тази криза", каза той.

В ефира на БНР Марешки съобщи, че се е изследвал за коронавирус в РЗИ- Варна.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com