X
 
 

Високоскоростен влак скоро ще свърже Истанбул с България

9117 0
photo of Високоскоростен влак скоро ще свърже Истанбул с България
Снимка: TCDD
Скоро ще приключи изграждането на високоскоростната пътническа влакова линия, която ще свързва Халкалъ - началната гара на Истанбул, с международната гранична гара Капъкуле на българо-турската граница.

Пускът на линията ще превърне в привлекателен център Тракийския регион, включващ областите Къркларели, Одрин и Текирдаг с другите области на Турция и съседните й държави, заяви депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) от Къркларели (Лозенград) Селяхаттин Минсолмаз на среща с кметските наместници в област Къркларели.

Турция готви линия на влак-стрела към България

Турция ще прави линия за влак стрела с България, обяви транспортният министър Лютви Елван, цитиран от "Дейли сабах". Влакът ще бъде св...

По думите му високоскоростната жп линия ще обслужва областите Къркларели, Одрин и Текирдаг (всичките в т.нар. Одринска Тракия, б.р.) и това ще започне в най-скоро време.

"Пускането на новата високоскоростна влакова линия е от изключителна важност за развитието на Тракийската област. Проектът започна от Къркларели и целта е да превърне нашия район в привлекателен център. Ако до вчера в района говорехме само за земеделие и животновъдство, в близко бъдеще ще говорим и за развитието на други сектори", посочи Минсолмаз.

Още за модерната железница, прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители