Втори договор за "Мини Марица-изток"

12073
Втори договор за "Мини Марица-изток"

Втори договор от програмата за рехабилитация на енергийната ефективност на тежкото минно оборудване в "Мини Марица-изток" ЕАД вече е факт, съобщават от дружеството, предаде БГНЕС.

С подписването му се осигуряват безвъзмездно още 4 565 108,84 евро за енергийна ефективност в най-голямото въгледобивно дружество в страната. Тръжната процедура за избор на изпълнител бе проведена от отдел "Международни програми и проекти" в дружеството съгласно правилата на Европейската банка за възстановяване и развитие. Изпълнителят "Риск Инженеринг"АД ще разполага със 104 календарни седмици за изграждане на информационни системи в online режим за оптимално натоварване и управление на лентовите системи и багерите, проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на система за енергиен мениджмънт и дистанционно отчитане на електромерите и устройствата за анализ на качеството на ел. енергията. Както и за проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на Комуникационна среда на територията на "Мини Марица-изток" ЕАД - оптична свързаност по гръмозащитното въже на трите рудника и Управлението;

Този проект е вторият от трите проекта по Споразумението за безвъзмездна помощ, сключено на 25 юни 2009 г. с Международния фонд за подкрепа на извеждането от експлоатация на АЕЦ "Козлодуй" (KIDSF), администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и подкрепя програмата за рехабилитация на енергийната ефективност, на тежкото минно оборудване в "Мини Марица-изток" ЕАД.

Общата стойността на споразумението възлиза на 21,5 милиона евро, от които безвъзмездно "Мини Марица-изток" ще получи 15 милиона - 70%. Останалите 30% от финансовите средства ще бъдат под формата на съфинансиране на проекта. Предвижда се изпълнението на мащабна програма за рехабилитация на енергийното оборудване и повишаване на енергийната ефективност на тежкото минно оборудване, като се акцентира на няколко основни направления: Онлайн контрол на лентовите транспортьори и багерите, Енергиен мениджмънт на оборудването, чрез дистанционно отчитане на показанията и анализ на качеството на електроенергията, както и рехабилитация на подстанции и изграждане на нови силови трансформатори в рудниците "Трояново-север" и "Трояново 3".

Редактор: Яна Баярова

Мини Марица Изток в готовност за стачка

"Ако до края на август не бъде подписан колективния трудов договор между ръководството на Мини Марица Изток и синдикатите, ще препоръча...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика