WB Group се включва в образованието на български инженери

1423
WB Group се включва в образованието на български инженери
Снимка: WB Group

Най-голямата и специализирана компания за ИТ системи, киберсигурност и комуникационни решения в отбранителния сектор в Полша, възнамерява да инвестира в подготовка на български инженери. Това съобщи президентът на компанията Пьотр Войчеховски.

„Виждаме наличието на много ентусиазирани млади хора, които търсят развитие като инженери. Те се нуждаят от достъп до най-модерните технологии, с които да се обучават и да черпят опит и ние искаме да осигурим това. Налице е значителен потенциал в България за развитието на технологичните ни решения. Практика е във всяка страна, в която оперираме, да се стремим да даваме много повече от бизнес. Имаме сериозни намерения не просто да изнесем частично технологично развитие в страната, но и да работим активно в пряка подкрепа на образованието в България. За нас е от първостепенна важност да осъществяваме тясно сътрудничество с България, българските кадри и образователните институции и центрове. Желанието ни е да осигуряваме достъп в реално време до най-новите технологии и развойна дейност и да спомагаме активно за развитието на силно конкурентноспособни кадри. Вярваме, че това е не просто успешна стратегия за развитие на бизнеса, но и може силно да облагородява инженерната среда в страната.“, заяви Войчеховски.

Дейностите на компанията включват първокласна специализация в проектирането, разработването и производството на модерни безжични решения за специални и M2M комуникации. Дългогодишният опит в интеграцията на различни видове специализирана техника за военни превозни средства позволява на групата да бъде една от малкото, които развиват високи компетенции в областта на използваната военна техника и модернизацията на въоръжението. Понастоящем WB Group предоставя за оперативната военна техника цялостни инсталационни услуги по винаги най-новите световни системи за комуникация, управление и огневи контрол.

Групата предоставя и цялостни системи за контрол на въоръжението - по-специално проектирани по поръчка решения, съобразени с изискванията на българската армия. Инженерите на компанията проектират и произвеждат C4ISR система за командни превозни средства за Североизточната мултинационална дивизия на НАТО. Проектираната система отговаря на всички стандарти на НАТО, включително обработването на секретната информация на НАТО и е напълно взаимодействаща с всички системи за комуникация и командване на съюзническите сили.

„България е сред топ страните за иновации в информационни технологии и комуникации в света – и има защо. В WB Group искаме активно да участваме в развитието на местната среда – инженерна и предприемаческа. Вече стартирахме проучване на иновационните центрове, с които можем да осъществим първоначално партньорство за тази цел. България ще бъде един от основните ни приоритети през следващата и по следващата година.“ сподели и Адам Бартошевич, вицепрезидент на WB Group.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика