Заради яйцата по ДКЕВР, "февруарец" отива на съд

5374
Заради яйцата по ДКЕВР, "февруарец" отива на съд
Снимка: БГНЕС

Или пробация, или затвор до две години – това застрашава едно от лицата на февруарските протести Дончо Дудев заради реакцията му отпреди няколко месеца срещу КЕВР. На едно от последните заседания преди вдигането на цената на тока с 9,7% миналата есен, той замери с яйца тогавашния председател на КЕВР Светла Тодорова и членовете на Комисията. Затова днес започва дело в Софийския районен съд срещу хвърлилия яйца протестиращ.

Според Дудев заради чисто съдебно минало той не е застрашен от затвор. „Февруарецът” не съжалява за постъпката си и за пореден път посочи, че протестира срещу енергийната мафия на най-високо ниво.

Дудев: Яйцата са най-малкото, което може да направим срещу тази политика

Яйцата са най-малкото, което може са направим срещу тази политика. Това заяви пред камерата на bTV Дончо Дудев, който хвърли яйца срещу...

Прокуратурата се самосезира за моето деяние, но къде е Цацаров да се сезира срещу незаконната помощ за зелената енергия, договорите за „Марици”-те, кражбите в Цанков камък, попита Дудев пред Нова телевизия. И започна да изброява отговорните за ситуацията с енергетиката и тока – Бойко Борисов, Сергей Станишев, всички министри на енергетиката, определени депутати заради интересите им в зелената енергия. Не искам да плащам за този рекет, категоричен беше Дудев.

На въпрос дали има смисъл от такива акции като тази с яйцата, Дудев отговори, че не обича българската поговорка „Наведена глава сабя не я сече”. Ако сме повече малките хора, ще е различно. Енергийната мафия е за съд, но и прокуратурата е за прокурор, и съдът е за съд. Да не забравяме как се съди на конвейр за „Топлофикация”, която е една от големите мафиотски структури в България, посочи за финал Дудев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com