Заради проверката печатницата на БНБ излиза в отпуск

11710
Заради проверката печатницата на БНБ излиза в отпуск

БНБ изцяло се доверява на професионалния капацитет и институционална почтеност на прокуратурата и ДАНС и ще окаже пълно съдействие в хода на проверката. Това заявяват от институцията по повод на обявената от СГП проверка на предстоящото създаване на съвместно дружество между Печатницата на БНБ /ПБНП/ и Франсоа Шарл Обертюр Груп С. А. /ФШОГ/.

Надяваме се тя да приключи възможно най-бързо, за да бъдат ограничени финансовите загуби, които ще претърпи печатницата на БНБ, се казва в съобщението. Тези загуби са следствие от спирането на поръчките за банкнотопечатане, които се очакват от един от водещите производители в света в лицето на ФШОГ, заявяват още от БНБ.

При така създалата се ситуация се налага на по-голямата част от работниците и специалистите от цеха за банкнотопечатане да бъдe продължен принудителният отпуск – платен и неплатен – до приключване на проверката и обявяване на съответните резултати. Дотогава БНБ няма да коментира публично този въпрос.

Днес Софийска градска прокуратура (СГП) съобщи, че се самосезира във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване, относно сключена сделка за създаване на съвместно дружество между Печатницата на Българска народна банка (БНБ) и "Франсоа Шарл Обертюр Груп". Възложена е проверка на ДАНС, с оглед установяване на данни за евентуално извършено престъпление от общ характер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com