Застрахователна компания "Олимпик" е в несъстоятелност

24651
Застрахователна компания "Олимпик" е в несъстоятелност

Застрахователната компания "Олимпик" е обявена в несъстоятелност. Това става ясно от съобщение на сайта на компанията.

В него се казва, че Павлос Накузи от Mazars Limited е назначен като временен ликвидатор. В съобщението се цитира и законът, според който всички застрахователни полици издадени от дружеството се прекратяват едновременно с публикуването на назначаването на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Кипър. Тази публикация ще се извърши в петък (17 август).

"Всички притежатели на такива полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие", пише още в сайта на "Олимпик"

"Гражданска отговорност" поскъпнала заради некоректни компании

Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" е поскъпнала заради некоректността на две компании в бранша, твърдят от Асоциацията...

 

 

Припомняме, че кипърската компания, която има клон и у нас, е с отнет лиценз след решение на Комисията за финансов надзор (оповестено на 10 май). От него се разбира, че причината за наложената мярка е неплатежоспособността на дружеството.

Няколко дни по-късно (на 14 май) застрахователната компания обяви, че до тази ситуация се е стигнало заради недостатъчната информация по подадения от одитната им фирма отчет, в частта за гарантиране на капиталовите възможности. Това се е случило въпреки предоставените доказателства от страна на "Олимпик", че активите ѝ са обезпечени, твърди застрахователят.

Застрахователните компании са инвестирали в чужбина над 4 млрд. лв.

Застрахователните компании изнесоха в чужбина над 4 млрд. лв. Тези пари са инвестирани зад граница в търсене на по-висока доходност от ...

Съгласно практиката в Кипър на това застрахователно дружество бе даден специален лиценз. Той включваше само възможност за продължаване на дейността по вече сключени договори, за уреждане на висящи претенции и събиране на дължими към дружеството премии. Този лиценз изтече на 8 юни 2018-а.

Заради изложените съображения КФН забрани на дружеството сключването на нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, както и удължаването на срока на сключените вече договори и разширяването на покритието по тях за срок от шест месеца. Регулаторът забрани и свободното разпореждане с активи на застрахователната компания.

Сега обаче от съобщение на интернет страницата на застрахователната компания става ясно, че тя е в несъстоятелност и не може да изплати каквито и да било задължения към клиентите си.

Експерти от бранша заявиха пред Actualno.com, че парите на гражданите ще могат да се изплатят от Гаранционния фонд, което на практика означава, че фондът ще плаща за задължения, натрупани от чуждо дружество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика