Завърши още един етап от модернизацията на VI-ти блок на Козлодуй

3877
Завърши още един етап от модернизацията на VI-ти блок на Козлодуй

Руската компания "Русатом Сервис", част от държавната корпорация "Росатом", успешно завърши поредния етап от проекта за модернизация и удължаване срока на експлоатация на VI-ти енергоблок на АЕЦ "Козлодуй". Дейностите са осъществени по време на годишния планов ремонт на блока.

В рамките на модернизацията бяха проведени и дейности за повишаване на мощността на турбогенератора на блока до 1100 мегавата. Една от най-сложните операции от целия ремонт в рамките на сътрудничеството между "Русатом Сервис" и АЕЦ "Козлодуй" бе замяната на статора на турбогенератора във връзка с плановете за увеличаване мощността на енергоблока до 104%. Съоръжението е с брутно тегло 370 тона и е най-тежкото единично оборудване в атомната централа.

Приключи ремонтът на шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" беше включен в енергийната система на страната след планов годишен ремонт и модернизация. Сега блокът може...

В хода на ремонта бяха използвани резервни части и оборудване, доставени от "Русатом Сервис" по три различни договора, сключени с българската страна в рамките на проекта за модернизация на Шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“. Годишният планов ремонт на хилядника приключи на 27 октомври 2015 г. и той бе включен в паралел с електроенергийната система на страната.

Ремонтът на VI-ти енергоблок продължи от 5 септември до 27 октомври 2015 г. В рамките на плановия ремонт бяха проведени дейности по техническото обслужване на повече от 7000 единици оборудване на енергоблока.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com