X
 
 

Битката в Сирия отваря вратата на България за Volkswagen?

5717 3
photo of Битката в Сирия отваря вратата на България за Volkswagen?
Снимка: Volkswagen
Нахлуването на турската армия в Сирия е заплаха за завода на Volkswagen в Турция. "Много е възможно Турция да не получи тази инвестиция. Тя може да бъде отложена за неопределено време – например с години, тъй като военната операция и резултатите от нея няма да бъдат забравени бързо", каза бившият министър на икономиката Николай Василев пред Expert.bg.

Според Василев случилото се е очаквано и логично. И преди офанзивата в Сирия, около южната ни съседка имаше доста проблеми и въпросителни, а сега ситуацията е още по-притеснителна.

Плевнелиев: Щом VW отива в Турция, защо Германия ще иска върховенство на правото от България?

"Разочарованието от VW на Балканите е голямо". Държавите следят внимателно посоката на инвестиционните потоци. "Западните политици кр...

В последните седмици европейски политици яростно критикуваха избора на германския концерн, припомняйки недъзите на турската власт и се съмняваха в законността на сключената сделка. Volkswagen дори може да бъде разследван от Европейската комисия заради нарушаване на правилата на ЕС.

Шанс за България?

Офанзивата в Сирия може да разколебае Volkswagen да построи новия си завод именно в Турция, отбелязва германското списание Spiegel.

Ръководителите на концерна на практика замразиха инвестицията, като отложиха подписването на договора за неопределено време. От Volkswagen дадоха да се разбере, че внимателно следят случващото се около турската офанзива.

Арх. Любомир Станиславов: Казусът с "Volkswagen" не е приключил

"Преговорите с „Volkswagen” за изграждане на автомобилен завод у нас са все още не са приключили", каза в студиото на &bdqu...

"При създалата се обстановка вече не може да става дума за гласуване в полза на Турция и за известно време няма да има подписване на договори", пише Handelsblatt, като се позовава на източници от компанията.

Това дава нова надежда на България, която до последно също бе в надпреварата за завода. "Отлагането на инвестицията в Турция не означава, че автоматично България ще я получи, но безспорно имаме шанс", отбеляза Василев.

"Нашите институции свършиха доста сериозна работа, резултатът от нея ще бъде или тази инвестиция на Volkswagen, или друга голяма инвестиция, може би свързана с друг автомобилен завод", убеден е той.

Имаме ли необходимите кадри за подобен завод и може ли той да върне у нас българите от чужбина, прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    По скоро на Румъния! Ако трябваше да бъде България, вече всичко щеше да е факт!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    кой завод в българия може да произведе дневно па 1000 двигателя,скоростни кутии ,преден или заден мост,да не говорим за купета?
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    А'й на бас, че тоя не познава!