Дизелите вече са крайно нежелани в Германия

9387
Дизелите вече са крайно нежелани в Германия

Там, където германските собственици на дизелови атомобили виждат проблем, клиентите от Италия и Австрия виждат отлична възможност. В момента Германия изнася с рекордни темпове дизеловите си коли, тъй като в страната започват да действат забрани и ограничения за превозни средства  с такива двигателя. Главна роля за това играе и скандалът с манипулираните от Volkswagen резултати от екологични тестове.

Всичко това доведе до увеличение с 20% спрямо миналата година на износа на дизелови коли от Германия. Пазарите в Италия и Австрия са нй-големите за такива автомобили,а в страни като Хърватия и Украйна покупките се удвоиха за същия период.

Скандалът с Фолксваген, Ауди и сие: Кой ще е следващият арестуван?

Не само Фолксваген, Ауди и Порше са хитрували и мамили от години. А сега всички се правят на „ни лук яли, ни лук мирисали“....

„Настроенията спрямо дизеловите двигатели в Германия действително са доста лоши и чуждестранните купувачи се възползват от това”, категоричен е професор Кристиан Киле от Института за логистика към Университета за приложни науки Вюрцерг-Швайнфурт. И допълва, че през последната година от страната са изнесени 239 000 дизелови коли. Това е най-високият показател от 2006 г. насам.

Италия и Австрия отново са най-големите купувачи, като всяка от тези две страни и придобила 20 000 коли. Към Франция са поели 17 600 автомобила, а към Украйна – 16 600. В същото време в Германия се купуват все повече бензинови превозни средства, като тази тенденция започна още през 2015 г., когато избухна скандала с манипулираните двигатели на Volkswagen. Той засяга 11 млн. коли в цял свят.

Намеренията на властите в големите градове в Германия за забрана на дизела също играят важна роля. Щутгарт и Хамбург вече го направиха, очаква се да ги последват и други, като скоро навлизането на стари дизелови автомобили в тях ще бъде забранено напълно.

„Хората не знаят кога правителство ще забрани напълно дизела и съответно не си купуват такива автомобили. Те просто искат да бъдат спокойни и реакцията им е напълно нормална”, обяснява професор Киле.

Истинска екокатастрофа ли са дизелите втора ръка?

Кризата с въздушното замърсяване, причинена от манипулирането на правилата за емисиите на автомобилостроителите, не остави на градовете...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com