Ford и Мото-Пфое помагат в борбата с Covid-19

3170
Ford и Мото-Пфое помагат в борбата с Covid-19
Снимка: Мото-Пфое

Ford и представителят му за България - компания "Мото-Пфое" за пореден път се включват в борбата с вируса COVID-19, предоставяйки оборудвана линейка за ползване от Столична община, дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Линейката Ford Custom ще се грижи за болни от вируса в осемте общински социални домове, четири от които са за хора с увреждания. Парамедиците ще им оказват при нужда първа помощ на място, ще правят антигенни и PCR-тестове, а нуждаещите се от хоспитализация ще бъдат транспортирани до общинска болница.

Линейката Ford Custom прие лично кметът на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, заедно със зам. кмета по социалната част, г-жа Албена Атанасова и представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Г-жа Фандъкова изрази искрена благодарност за солидарността на Мото-Пфое и спешното откликване на молбата за съдействие с осигуряване на специализирана мобилност.

Най-малкият кросоувър на Ford стана всъдеход

Компанията Ford показа нова версия на най-малкия си кросоувър EcoSport, която е получила добавка Active към името си. Тя е ориентирана ...

Ключовете на автомобила предадоха управителите на Мото-Пфое, г-н Атанас Фурнаджиев и г-н Масухиро Ояма, които заявиха от името на Ford: „Радваме се, че при настоящата тежката обстановка отново можем да сме полезни на обществото чрез Столична община. Линейката, която предоставяме, ще оказва помощ на място в социалните домове и така частично ще облекчи натиска към болничните заведения и медиците в тях. Това приносът на Мото-Пфое в борбата с COVID-19. Използваме възможността да призовем всички да се пазят.“



Екипът на линейката от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична Община потегли веднага след връчването на ключовете. Първият пациент, на който бе оказана помощ с нея, е транспортиран за диализа.

С въвеждането на извънредното положение през пролетта Мото-Пфое предостави общо 16 автомобила за ползване от болниците и социалния патронаж в страната. Два от тях помагаха на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община да разнася храна и медикаменти до нуждаещите се. Това бяха по-малките представители от лекотоварната гама на Ford, Connect и Courier. Сега предадената линейка Ford е изградена на базата на наградения Custom, Международен ван на 2020 г. и е с пълно медицинско оборудване. Дирекция АПП към СО ще я ползва до края на извънредната епидемиологична обстановка.

Чрез сервизни и благотворителни активности Ford в България и Мото-Пфое предлагат редица решения за улеснение на гражданите, които се стремят да спазват мерките за безопасност и препоръките на Националния щаб и Световната здравна организация за бързо овладяване на епидемията от COVID-19.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com