Ford показа с какво ще замени Mondeo

5273
Ford показа с какво ще замени Mondeo
Снимка: Ford

След няколко месеца слухове, които бяха комбинирани с официално съобщение за спирането на производството на Mondeo през 2022 година, компанията Ford официално представи новия си кросоувър Evos. Очаква се, че именно той ще замени Mondeo в Европа, като в САШ моделът ще се продава под друго име.

Премиерата на Evos се състоя на автосалона в Китай, тъй като моделът е разработен от местното подразделение на марката. Той представлява смесица от комби и всъдеход, като е взела някои детайли от друг модел на Ford - кросоувъра Equator, който се предлага единствено в Китай.

След 29 години производство Ford се отказа от Mondeo

Компанията Ford официално обяви, че спира производството на един от най-популярните си модели в Европа - Mondeo. Той се появи преди 29 ...

От Ford описват страничния профил на машината като SUV-купе, но всъщност Evos изглежда като комби с увеличен просвет - нещо от рода на Subaru Outback, макар скосяването на покрива да е очевиден факт. Прибиращите се дръжки на вратите напомнят на друг нов модел на американската марка - Mustang Mach-E.

Интериорът на новия Ford Evos е много различен от познатите до момента, като основна роля в него играе огромен комплекс от екрани с ширина 110 см. Той е образуван от от сливането на 12,3-инчовия дигитален инструментален панел с 4К-екрана на мултимедията с диагонал от цели 27 инча.

Информационно-развлекателният комплекс работи със система Ford SYNC + 2.0 с технология за изкуствен интелекта Baidu и това, което компанията нарича виртуален персонален асистент. Всички софтуерни програми на Evos могат да се обновяват от разстояние, така че не е нужно колата да се кара на дилърите.

Техническите характеристики на Evos се пазят в тайна, но се очаква, че кросоувърът ще се продава по света с хибридна трансмисия. Продажбите на модела ще стартират в Китай още през това лято, докато в Европа той ще се появи в края на 2022 година.

Ford Kuga получи нова хибридна версия

Преди година американският производител Ford започна активно за електрифицира своята моделна гама за европейските си клиенти. И този пр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com