Ford предложи модел без конкуренти в Европа

3960
Ford предложи модел без конкуренти в Европа
Снимка: Ford

Компанията Ford представи модел, чието излизане на пазара в Европа беше напълно очаквано. Това е малкият кросоувър Puma във версия ST, която на практика няма конкурент в този клас автомобили, продавани на Стария континент.

Както се предполагаше, спортната Puma всъщност повтаря до голяма степен хечбека Fiesta ST, но в по-практична форма. Спортният кросоувър е оборудван с 1,5-литров бензинов турбомотор EcoBoost с мощност 197 к.с, при който максималният въртящ момент е увеличен от 290 на 320 Нм.

Хибриден Ford Puma за победителя в „Като две капки вода“

Модерният кросоувър на Ford - Puma EcoBoost Hybrid, направи своя публичен дебют у нас от сцената на уникалното шоу за преобразявания &b...

Двигателят се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия и диференциал с повишено триене Quaife. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема същото време като при Fiesta ST – 6,7 секунди, но максималната скорост е ограничена на 220 км/ч (при хечбека е 237 км/ч).

Версията Puma ST се отличава от стандартния модел по подобрената аеродинамика, преработеното шаси, пренастроенето кормилно управление и увеличение спирачи апарати.

Кросоувърът е получил режими на движение Normal, Sport и Track, но за разлика от Fiesta ST към тях е прибавен е Eco за пестене на гориво. В пистов режим (Track) системата срещу буксуване се изключва, а намесата на ESP (система за стабилизация) е с намалена ефективност. Като опция се предлага и лънч-контрол.

Сред другите особености на модела са 19-цоловите джанти с гуми Michelin Pilot Sport 4S, ексклузивен цвят Furious Green Metallic и седалки Reccaro. В оборудването на Puma ST влизат още 12,3-инчов цифров приборен панел, мултимедийна система Sync 3 с 8-инчоl екран и поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, акустична система B&O.



За спортния кросоувър ще се предлагат съко така безкабелно зарядно за смартфони, адаптивен круиз-контрол, асистенти при паркиране и още голям брой системи, помагащи на водача.

Британци ще правят най-бързия кросоувър в света

Британската компания Lister, която под собствената си марка продава сериозно доработени модели на Jaguar, готви пускането на пазара на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com