Geely GC9 е класен китайски седан

55279
Geely GC9 е класен китайски седан

Всеки, който е чувал името Geely знае, че това е собственикът на Volvo. Този факт трябва да е ясен на всички, преди да преминем към този луксозен седан, който те са нарекли GC9.

Базиран на концепцията, представена миналата година, GC9 изглежда като китайски аналог на германските Серия 5, А6 и Е-клас. Автомобилът е дълъг, доста дързък като дизайн, но и елегантен, погледнат отстрани. За дизайна е отговорен бившия шеф дизайнер на Volvo Питър Хорбъри.

 

Geely GC9 е проектиран и разработен от световен екип в Гьотеборг, Шанхай и Лос Анджелис. Радиаторната решетка е доста дръзка, но бих казал – помпозна. Тук-там се откриват някои детайли от Volvo, в профил би могло да се каже, че се откриват прилики с Mondeo, но задната част на автомобила е тази, която заслужава най-голямо внимание с преливането на покрива в стоп светлините.

 

Qoros 3 Hatch е привлекателен китайски хечбек

Qoros представи втория си сериен модел, 3 Hatch, който компанията ще представи на автомобилното изложение в Женева през март. Истината...

Задвижването ще се осигурява от три двигателя. Базовият е атмосферен с обем 2,4 литра. След това е турбо мотор с 1,8 литра работен обем, а на върха е 3,5 V6. И трите агрегата са куплирани с 6-степенна автоматична трансмисия с механичен режим за смяна на предавките.

 

Автомобилът е оборудван с тризонов климатик, функция за задържане на автомобила при потегляне, електронна паркинг спирачка и навигационна система.

И, имайки предвид, че Volvo е собственост на Geely, може да предположим, че GC9 вероятно ще е най-безопасният автомобил в Китай. Инженерите твърдят, че купето е достатъчно здраво, за да покрие 5 звезди за безопасност според краш тестовете на C-NCAP. Повече подробности за модела ще станат ясни на 15 декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com