Кризисни промени в ръководството на производителите на "Лада"

3536
Кризисни промени в ръководството на производителите на "Лада"

Изпълнителният директор на най-големият руски автомобилен производител, „АвтоВАЗ”, Бо Андерсон ще напусне поста си. Това гласи съобщение на компанията, в която мажоритарен дял има концерна „Рено-Нисан”, цитирано от ТАСС и АФП.

Производителят на автомобилите „Лада” е сериозно засегнат от икономическите проблеми на Русия, като загубите на предприятието се утроиха през 2015 година.

Новото съобщение гласи, че Андерсон „планира напускането си”. Бордът на директорите на „Автоваз” ще се срещне на 15 март, за да избере негов наследник, който да въведе „реорганизацията в нова фаза на изпълнение”, гласи още комюникето.

През февруари, автомобилният производител обяви, че пазарните условия създават „несигурност” в продължаването на съществуването на концерна, предаде БГНЕС.

Базиран в град Толиати, на крайбрежието на река Волга, „Автоваз” дава работа на 44 000 души, като тази цифра не включва дистрибуторите и снабдителите на компанията.

От 1966г. завода произвежда различните модели на добре познатите автомобили „Лада”. От 2013г. мажоритарен дял в притежанието на концерна има „Рено-Нисан”, а заводите произвеждат автомобили като „Рено Логан” и „Нисан Алмера”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия