Mercedes инвестира 40 млрд. евро за да настигне Tesla

3570
Mercedes инвестира 40 млрд. евро за да настигне Tesla
Снимка: Mercedes-Benz

Германският производител Daimler, който е собственик и на производителя на премиум-автомобили Mercedes-Benz, смята да ускори плановете за електрификация на гамата си. Това предвижда до края на десетилетието луксозната марка да стане изцяло електрическа, заяви генералният директор на концерна Ола Калениус.

Все пак, той направи едно много важно уточнение – това ще стане само там, където го позволяват пазарните условия. Съответно, преминаването към електрически превозни средства ще зависи от ситуацията на трите основни пазара – Европа, САЩ и Китай. Същото наскоро обяви и конкурентът на Mercedes – Audi, който след 2033 години планира да продава само електромобили.

Daimler е готов да премине на електромобили, но има и проблеми

Германският автомобилен концерн Daimler е напълно готов за преминаване към електромобили, но има някои проблеми, които трябва да бъдат ...

В Mercedes предвиждат да предложат електрически превозни средства във всички сегменти на пазара, като това трябва да стане още през 2022 година. А през 2025 година всички използвани от компанията платформи ще бъдат изцяло електрически, като по това време поне 50% от продажбите на марката трябва да бъдат на хибридни автомобили или на електромобили.

Производителят от Щутгарт е предвидил 40 милиарда за инвестиции в сферата на електрификации до 2025 година. Дотогава Mercedes ще представи три напълно електрически архитектури - MB.EA за всички средни и големи автомобил, AMG.EA – за спортни модели и VAN.EA - за електрически микробуси и леки търговски превозни средства.

Освен това, в момента Mercedes разработва VISION EQXX - електрическо превозно средство с реален пробег над 1000 км, което трябва да бъде представено през 2022 година. Този автомобил ще бъде първата крачка към крайната цел пред компанията, а тя е през 2030 година да измести Tesla като производител №1 на луксозни електрически модели.

Компанията планира и създаването на общо 8 завода за батерии за електромобили. От тях 4 ще бъдат изградени в Европа, 3 в Азия и 1 в САЩ. Така няма да има нужда да се търсят външни доставчици за акумулатори, които ще спести средства. В същото време обаче Daimler ще направи и сериозни съкращения в заводите си, тъй като за производството на електромобили са нужни по-малко хора, отколкото за конвенционални модели

ЕС се готви да "убие" двигателя с вътрешно горене

Властите в ЕС обмислят конкретна дата за пълна забрана за използването на превозни средства с двигатели с вътрешно горене. За подобна н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com