X
 
 

Немците масово остават без книжки заради тротинетки

2828 0
photo of Немците масово остават без книжки заради тротинетки
Снимка: Actualno.com
Близо 500 германци бяха арестувани, а повече от половината от тях останаха без шофьорски книжки по време на най-големия бирен фестивал в света - Октоберфест. Всички те са карали електрически тротинетки след употреба на алкохол.

През тази година фестивалът, който продължи 16 дни, е посетен от над 6,3 млн. души от цял свят. 414 от тях са арестувани, след като са управлявали електрически тротинетки в нетрезво състояние.

Скочиха срещу каските и книжките за електрическите тротинетки

Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) се обяви против предложението за каска и свидетелство за управление за електрическите ...

Още през лятото властите в Германия приравниха електрическите скутери към стандартните превозни средства и тези, които ги управляват, носят съответната отговорност. Самите немци обаче не приемат тротинетките насериозно и ги считат за играчки, с които могат да се забавляват, но не и за равностойна замяна на автомобила.

Затова и много от жителите, особено на големите градове, си позволяват да карат скутерите след употреба на алкохол. Съответно, акцията полицията в Мюнхен доведе до 414 арестувани, като 254 от тях останаха без свидетелства за правоуправление.

Журналисти от Deutsche Welle посочват, че по време на фестивала е имало и задържани шофьори на автомобили, които са употребили повече алкохол от допустимото. Техният брой обаче е по-малък - 360 човека, като без книжка са останалите 215.

 

Без закон - глобите за каране на електрически тротинетки може да бъдат отменяни в съда

Безспорно електрическите тротинетки се ползват много в София. Те изпреварват навсякъде в Европа законодателството за тях – появяв...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители