Новата Skoda Fabia идва догодина

4959
Новата Skoda Fabia идва догодина
Снимка: Skoda

Следващото поколение на Skoda Fabia ще излезе на пазара през 2021 година. Това обяви новият изпълнителен директор на чешкия производител Томас Шефер, който замени на поста Бернхард Майер. Пред официалния сайт на компанията той разкри част от бъдещите планове на марката.

Шефер обяви, че ще се придържа към стратегията на Skoda, която беше приета още от предшественика му, но едновременно с това ще се опита да реализира собствените идеи. Една от тях е разширяване на моделната гама в по ниските сегменти с цел увеличаване на продажбите. Подобно нещо вече направиха конкурентите ти от Франция, Япония и Южна Корея, обясни шефът на чешката компания и допълни, че един от тези нови модели е именно Fabia.

Без дизелов двигател за обновената Skoda Fabia (тест-драйв)

Skoda Fabia е много важен модел за чешкия автомобилен производител. От появата на първото поколение през 1999 г. досега са произведени ...

Очакваше се, че след излизането на Scala компанията от Млада Болеслав ще се откаже от предлагане на Fabia в Европа, но това явно няма да стане. Новото супермини на чешката марка ще премине на платформата MQB, която е в основата на Volkswagen Polo и SEAT Ibiza, както и на по скъпото Audi A1.

Използването на тази архитектура означава, че гамата двигатели ще се състои от 3-цилиндрови бензинови мотори. Няма шанс новата Fabia да получи агрегат 2.0 TSI, поставян на VW Polo GTI и на топ-версиите на A1. Дизелов двигател също не се предвижда заради строгите екологични изисквания в Европа. Ще има версия с мека хибридна система, а скоростните кутии ще са 5- и 6-степенна, както и автоматик със 7 предавки и двоен съединител.

Като размери следващото поколение на Fabia трябва да бъде по-голямо и просторно от конкурентите си, дори в тези на Volkswagen Group. Не е ясно обаче дали моделът отново ще се предлага като комби, тъй като подобен автомобил може да се конкурира с Skoda Scala. Със сигурност обаче ще се появи версия RS. Във всички случаи новата Fabia ще е се предлага на по-ниска цена от своите „братовчеди“ от Германия и Испания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com