Seat представи новия Leon

5123
Seat представи новия Leon
Снимка: Seat

Испанският производител Seat представи четвъртото поколение на най-популярния си модел Leon. Автомобилът е станал по-просторен, като е поучил хибридни версии, както и нов интериор.

Seat Leon е изграден на платформата MQB, която е в основата на най-близките му роднини Volkswagen Golf и Skoda Octavia. Той обаче е по-голям от Golf, като разликата в дължината достига 84 мм. А като разстояние между двете оси испанският хечбек настига Octavia - 2686 мм. Сериозно е увеличена - с 93 мм, и дължината на комбито Leon Sportstourer.

Skoda и Seat променят имиджа си

Концернът Volkswagen има намерение да промени пазарния имидж на някои от марките, които притежава. Промените ще засегнат две от тях - S...

Компанията позиционира Leon като "младежки" модел и съответно дизайнерите на Seat са се погрижили да му придадат разпознаваем и смел образ. Впечатление прави най-вече предната оптика, като диодните фарове влизат в базовото оборудване, а срещу доплащане се предлагат матрични светлини.

Концепцията на салона е идентична с тази на Volkswagen Golf и Skoda Octavia. Основна роля играе приборен панел с диагонал 10,25 инча, който е комбинират с електронен джойстик за смяна на предавките. Има и електромеханична ръчна спирачка, бутон за стартира на двигателя и 8,25-инчов екран на мултимедийната система. Срещу доплащане се предлага 10-инчов тъч-скрийн, вградена SIM-карта за връзка с интернет, както и управление с гласови команди или с жестове.

Гамата двигатели на новия Seat Leon включва 3-и и 4-цилиндрови бензинов турбомотори с работен обем 1,0, 1,5 и 2,0 литра, развиващи мощност от 90 до 190 к.с. Те се съчетават с роботизирана DSG-скоростна кутия или с нова 6-степенна механична трансмисия. Моторите със 110 и 150 к.с. могат да бъдат оборудвани със система "мек хибрид" със стартер-генератор, захранван от отделна 48-волтова мрежа.

Дизеловият вариант е с 2,0-литров мотор със 115 или 150 к.с., като за по-мощната версия е предвидена система за задвижване на четирите колела. Ще се предлага и версия на газ - 1.5 TGI със 130 к.с., както и Leon eHybrid, която разчита на комбинация от 1,4-литров бензинов двигател и електромотор. При нея мощността е 204 к.с., като само на ток пробегът е 60 км.

SEAT предложи Leon на метан

Електрификацията на автомобилите е един от най-модерните маркетингови ходове на производителите, но цената на екологичните превозни сре...

От компанията допълват, че в новото поколение на Leon са инвестирани 1,1 млрд. евро. Производството на модела стартира през пролетта, когато ще станат ясни и цените. До момента от първите генерации на Leon са продадени 2,2 млн. бройки за 20 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com