Стивън Сегал представи украинска амфибия на ток

10134
Стивън Сегал представи украинска амфибия на ток
Снимка: Streit Group

Актьорът Стивън Сегал е известен като поклонник на тежката бронирана техника. Холивудската звезда от 90-те години посети Международната изложба за отбранителна техника (IDEX) като официален представител на марката Streit Group, която има доста интересна история.

Канадската фирма е създадена от руския емигрант Герман Хуторов, като работи в ОАЕ от 2005 година. На изложбата IDEX тя представи четири нови бронетранспортьора, като сред тях е и първият гъсеничен електромобил под името Storm.

Лондон даде на Киев бронетранспортьори

Излезли от употреба бронетранспортьори Saxon, които са били на въоръжение в британската армия, са били доставени в Украйна, съобщи секр...

Специално тази машина е създадена в сътрудничество с украинската компания Highland Systems, която е предназначена както за военно, така и за гражданско използване, като именно тя се хареса на Сегал повече от всички останали.

"Дизайнът на Storm изглежда като смесица от Lamborghini и изтребител Stealth. Тази машина е великолепна, като има невероятни способности. Това е направо потресаващо. Ако трябва да избират, то бих взел именно нея за себе си", категоричен е 68-годишният актьор.

Разработката на прототипа на машината е стартирала преди 2 години в Киев, но е била прекратена заради недостиг на средства, както и заради възникнали технически проблеми. Тогава от Highland Systems са се обърнали за помощ към Streit Group и само 5 месеца по-късно първият образец от машината е бил напълно готов.

Задвижването на Storm става с два електромотора със съвкупна мощност 590 к.с. (въртящият момент на все от тях е 400 Нм). Има и още един електрически двигател с 200 к.с. и 1000 Нм, който отговаря за движението по вода. Акумулаторите на бронетранспортьора се зареждат от дизелов генератор.

Показаха изпитания на новия руски боен модул АУ-220М (ВИДЕО)

Кадри от изпитанията на управляемия боен модул АУ-220М показа руският военнопромишлен концерн "Уралвагонзавод". За първи път модулът...

На суша превозното средство развива 140 км/ч, а теглото му е 8 тона. Storm е оборудван с гумени гъсеници, които снижават съпротивлението в сравнение със стандартните стоманени вериги. Благодарение на техния натиск върху земната повърхност - 230 грама на квадратен сантиметър, Storm може да минава над мини, без да ги активира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com