Tesla навлиза в България

26794
Tesla навлиза в България
Снимка: Getty Images / Guliver

Компанията за електромобили Tesla на ексцентричния милиардер Илън Мъск навлиза в България.

По идея на министъра на икономиката Теодор Седларски и в резултат на усилията на екипа на Министерството на икономиката и на създадената специална работна група, както и на личните усилия на Иво Константинов - ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ във Вашингтон, Tesla стъпва в България, съобщиха от Министерството на икономиката.

На картата на зарядни станции на технологичния гигант се появи първата, която ще бъде изградена в страната ни и която ще бъде част от коридора на американската технологична компания, свързващ Европа и Турция. Първата зарядна станция на Tesla у нас ще бъде изградена в гр. Пловдив на бул. „България” и ще бъде част от веригата, започваща от Загреб и завършваща в Одрин.

Добрата новина за българската икономика дойде след създаването на специална работна група към МИ и след проведените разговори между министъра на икономиката Теодор Седларски и Иво Константинов - ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ във Вашингтон за проучване на възможността за стъпване на технологичния гигант у нас. В резултат на това и със съдействието на г-н Константинов се стигна до среща с представител на Tesla.

След осъществения контакт с представител на технологичната компания, в резултат на който Tesla взема решение да построи първата си зарядна станция у нас, страната ни се нарежда сред потенциалните партньори във всички области на бъдещо развитие на компанията в Европа и Близкия изток.

За да бъде развита инвестицията на Tesla в България и да бъде разширено присъствието на технологичния гигант у нас би спомогнало планирането и въвеждането на законодателни мерки за стимулиране продажбите на електромобили, както и на екологично законодателство за по-високо данъчно облагане на транспортните средства, задвижвани от въглеводородни горива, които замърсяват околната среда. Много полезно въздействие за създаване на подходяща среда за подобна инвестиция би било и създаването на иновационна култура в българските университети, както и заделянето на бюджети за научни изследвания, свързани с бизнеса. Важно за развитието на бъдеща мащабна инвестиция на американския технологичния гигант Tesla би било и реализирането на подкрепа на местно ниво от експортно кредитиращи институции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com