Volkswagen отбеляза юбилея на една икона

2819
Volkswagen отбеляза юбилея на една икона
Снимка: Volkswagen

Една легенда празнува юбилей - така определиха от Volkswagen премиерата на новия Golf GTI Clubsport 45, който излиза на пазара през този месец. Поръчки за модела ще се приемат от следващата седмица, като в Германия специалният хечбек ще струва 47 790 евро.

Първата версия GTI на VW Golf излиза през 1976 година, като по това време едва ли някой е предполагал, че тя ще предизвика огромен фурор на пазара. Компанията планира да произведе само 5000 бройки от модела, но интересът е толкова голям, че до наши дни са продадени близо 2,3 млн. бройки от всички поколения на хечбека.

Volkswagen ID.3 ще променя разбирането за електромобили

Широко разпространеното схващане e, че електромобилите са подходящи и практични преди всичко в градски условия. Производителите обаче п...

Сега Volkswagen отбелязва 45-ия рожден ден на своя емблематичен модел с юбилейния GTI Clubsport 45, който разчита на бензинов турбомотор с обем 2,0 литра и мощност 300 к.с. Новата версия се различава от стандартния Golf GTI не само по допълнителните 55 к.с. на двигателя, но и по специалните настройки. Тя получава и допълнителен режим на движение Special, предназначен за каране на писта.

Акцентите във външното оформление на версията Clubsport включват по-големи предни въздушни отвори (осигуряващи по-интензивен поток от свеж въздух към двигателя TSI), специално проектиран спойлер в задната част на покрива, който гарантира по-добра обтекаемост и по-голяма аеродинамична сисла на притискане, както и отделно разработена спортна изпускателна система.

Clubsport 45 на свой ред предлага по-богато оборудване. Външният дизайн впечатлява с изключителното черно лаково покритие на покрива, съчетано с черен спойлер в задната част, напомнящии отдаващи почит на рамкираното в черно задно стъкло на първия Golf GTI.

Пакетът Race, който е неразделна част от юбилейния Golf GTI Clubsport 45 и се предлага ексклузивно само при него, включва 19-цолови алуминиеви джанти Scottsdale с черно гланцово лаково покритие и тънка декоративна ивица в Tornado Red по диаметъра. Има още спортна изпускателна система и премахване на електронното ограничение на максималната скорост (максималната скорост на версията Clubsport е ограничена до 250 км/ч).

Хървати се готвят да купят Bugatti

Германският автомобилен концерн Volkswagen Group се е договор с хърватския производител на суперколи Rimac за продажбата на марката Bug...

Надписът върху праговете и добавеното към обозначението на модела върху задния капак число „45“ засилват впечатлението за изключителности динамика. Серията Clubsport 45 включва и матрична система IQ.Light на предните LED светлини с червената декоративна лента, която отдавна се е превърнала в характерна черта на всички версии на GTI.

Интериорът на юбилейния модел се отличава и с редица други класически и емблематични за GTI детайли като надписите GTI върху облегалките на първокласните спортни седалки отпред. Емблемата с числото „45“ върху централната спица (на 6 часа) на свой ред добавя характерен акцент към оформлението на мултифункционалния спортен волан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com