Volkswagen представи първия си масов електрически автомобил

46877
Volkswagen представи първия си масов електрически автомобил
Снимка: Volkswagen

Компанията Volkswagen представи първият си изцяло електрически масов автомобил - ID.3, като това стана на Международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт.

Базовата му цена ще бъде по-малка от 30 000 евро. ID.3 има потенциал да въведе нова ера на широкомащабно електрически мобилно производство, пише в официалния си сайт автомобилният гигант.

Неочаквано почина създателят на Volkswagen

Дългогодишният ръководител на Volkswagen Фердинанд Пиех почина, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Deutsche Welle. Пиех беше изпълнителе...

„ID.3 е първият електромобил в света изцяло без CO2. Следователно, той поставя своя знак: за иновативни технологии, за свобода на индивидуалната мобилност и за опазване на климата“, поясни на изложението Ралф Брандщетер, главен оперативен директор на сектора за леки автомобили на марката.

На международното изложение (12-22 септември) ID.3 ще бъде придружен от още два електрически модела на „Volkswagen“: най-новото поколение на също мъника e-up! и сегашният e-Golf.

Това са три превозни средства с нулеви емисии“ за днес и утре“, пише сайтът на компанията. Volkswagen ще представи и други концептуални автомобили в рамките на изложението. „Тези превозни средства ще слеят настоящето с бъдещето и ще поставят марката за леки автомобили Volkswagen и автомобилната мобилност в нова ера“, пише сайтът.

Новият дизайн на ID.3 се основава на модулната платформа за автомобили с електрическо задвижване (MEB), разработена от концерна Volkswagen. В средата на май компанията успешно стартира приема на поръчки за ID.3 - ексклузивно специално издание, ограничено до 30 000 автомобила, с пълен набор от функции.

Учени: Електромоторите ще увеличат вредните емисии

Еколозите настояват за пълен отказ от двигателите с вътрешно горене, тъй като те замърсяват атмосферата с парникови газове и съответно ...

Модификацията ID.3 1ST ще се предлага със средния размер на трите налични размера на батерията, а доставките са планирани да започнат в средата на 2020 г. Базовата цена за този модел ще бъде не повече от 40 000 евро. Тази сума ще включва до 2000 кВт/ч електроенергия за една година след деня на първоначалната регистрация на автомобила. Батерията в ID.3 1ST е с капацитет 58 кВт/ч.

Тази батерия ще доставя енергия на електродвигателя със 150 кВт и ще даде максимална скорост от 160 км/ч и обхват до 420 километра (WLTP). Моделът ID.3 ще се предлага още с батерия с мощност 45 кВт/ч или 77 кВт/ч. В първия случай колата ще изминава до 33 км, а с по-мощната батерия - до 550 км.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com