X
 
 

Volvo повишава безопасността на жените в автомобила

2175 0
photo of Volvo повишава безопасността на жените в автомобила
Снимка: Volvo
Шведският производител Volvo продължава да развива глобалната си стратегия за повишаане на безопасността на автомобилите си E.V.A. (Equal Vehicle for All), като разработва нови и усъвършенствани способи за защита на пасажерите. За целта, компанията използва данни, които са запазени в нейните информационни масиви.

Новата инициатива на Volvo обръща специално внимание на безопасността на жените, които са зад волана или на пасажерското място до шофьора. За целта компанията е една от първите в света, които изолзват женски манекени за краш-тестовете на своите автомобили. Досега безопасността са проверяваше единствено с мъжки прототипи и нито един производител не отчиташе специфичността на по-слабия пол.

Volvo със страхотен жест към служителите си

Компанията Volvo Cars обяви новата си кадрова политика за региона EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка). Служителите, независимо от тех...

Като част от програмата екипът на Volvo за изследване на пътно-транспортните произшествия (Volvo Traffic Accident Research Team) анализира събраните през последните 40 години данни от инциденти, при които са пострадали 40 000 автомобила и 70 000 пасажера. Компанията провежда и краш-тестове с използване на женски фигури, за да открие тези зони, в които дамите получават по-сериозни наранявания при инцидент. Благодарение това изследване, се създават и иновациони защитни системи, отчитащи особеностите на женската физиология.

За предпазване на гръбначния стълб сухожилията и шията е създане специална система за предотвратяване на наранявания при камшичен удар. Основна роля в нея играят здравината на седалките, благодарение на което рискът от унреждания е намален с 50%. А системата за защита от странични удари (SIPS) отчита разликите в анатомията на жените и мъжете и също намалява наполовина пораженията, които пасажерите получават.

За защита на главите на хората в колата Volvo използва специална надуваема завеса, която се пълни с въдух за 1/25-а част от секундата и предотвратява удара на главата в друг предмет - например, волан. Тази система снижава риска от травми със 75%. След новите разработки са и специални амотрисьори на седалките, които предотвратяват травми в долната част на гръбначния стълб при излитането на колата от пътя.

Шведите взимат мерки и за защита на една специална категория пътници бременните жени. За целта, Volvo създаде първия виртуален модел на бременна жена, който е използван за краштестове. Това позволява да се изледва положението на въздушните възглавници и предпазните колани, чиято цел е защитата на жената и плода в нея.

Volvo намалява скоростта на автомобилите си

Компанията Volvo ще оборудва автомобилите си с "умен" ограничител на скоростта, който няма да им позволява да развиват повече от 180 км...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Създадено е Кралство Саудитска Арабия

Кралство Саудитска Арабия, по-известна като Саудитска Арабия, е най-голямата по територия държава на Арабския полуостров, заемаща по-голямата...