Volvo повишава безопасността на жените в автомобила

4057
Volvo повишава безопасността на жените в автомобила
Снимка: Volvo

Шведският производител Volvo продължава да развива глобалната си стратегия за повишаане на безопасността на автомобилите си E.V.A. (Equal Vehicle for All), като разработва нови и усъвършенствани способи за защита на пасажерите. За целта, компанията използва данни, които са запазени в нейните информационни масиви.

Новата инициатива на Volvo обръща специално внимание на безопасността на жените, които са зад волана или на пасажерското място до шофьора. За целта компанията е една от първите в света, които изолзват женски манекени за краш-тестовете на своите автомобили. Досега безопасността са проверяваше единствено с мъжки прототипи и нито един производител не отчиташе специфичността на по-слабия пол.

Volvo със страхотен жест към служителите си

Компанията Volvo Cars обяви новата си кадрова политика за региона EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка). Служителите, независимо от тех...

Като част от програмата екипът на Volvo за изследване на пътно-транспортните произшествия (Volvo Traffic Accident Research Team) анализира събраните през последните 40 години данни от инциденти, при които са пострадали 40 000 автомобила и 70 000 пасажера. Компанията провежда и краш-тестове с използване на женски фигури, за да открие тези зони, в които дамите получават по-сериозни наранявания при инцидент. Благодарение това изследване, се създават и иновациони защитни системи, отчитащи особеностите на женската физиология.

За предпазване на гръбначния стълб сухожилията и шията е създане специална система за предотвратяване на наранявания при камшичен удар. Основна роля в нея играят здравината на седалките, благодарение на което рискът от унреждания е намален с 50%. А системата за защита от странични удари (SIPS) отчита разликите в анатомията на жените и мъжете и също намалява наполовина пораженията, които пасажерите получават.

За защита на главите на хората в колата Volvo използва специална надуваема завеса, която се пълни с въдух за 1/25-а част от секундата и предотвратява удара на главата в друг предмет - например, волан. Тази система снижава риска от травми със 75%. След новите разработки са и специални амотрисьори на седалките, които предотвратяват травми в долната част на гръбначния стълб при излитането на колата от пътя.

Шведите взимат мерки и за защита на една специална категория пътници бременните жени. За целта, Volvo създаде първия виртуален модел на бременна жена, който е използван за краштестове. Това позволява да се изледва положението на въздушните възглавници и предпазните колани, чиято цел е защитата на жената и плода в нея.

Volvo намалява скоростта на автомобилите си

Компанията Volvo ще оборудва автомобилите си с "умен" ограничител на скоростта, който няма да им позволява да развиват повече от 180 км...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com