Volvo представи нова стратегия и нов електромобил

3351
Volvo представи нова стратегия и нов електромобил
Снимка: Volvo

Шведският производител Volvo представи новата си стратегия, която предвижда през 2030 година компанията да започне да продава само електрически автомобили, като се откаже напълно от двигателите с вътрешно горене. Важна роля в нея ще играе и новият модел на ток на марката C40 Recharge, който излаза на пазара през тази година

За да постигане на амбициозната си цел, компанията от Гьотеборг се готви сериозно да разшири портфолиото си от електромобили в близките години. Този план започва именно с новото Volvo C40 Recharge, което е изградено на базата на кросоувъра XC40, но има по-скосен покрив и така попада в класа на все по-популярни крос-купета, които заливат пазара.

Volvo унищожава по една кола на ден в името на безопасността

Поне едно чисто ново Volvo участва в краш-тестове в лабораторията на Центъра за безопасност на Volvo Cars, който отбелязва своята 20-го...

Новият модел се отличава от ХС40 по новите предни светлини с пикселовналичноа технология, както и по променената броня с нови хоризонтални дневни светлини. Профилът и задната част на модела са уникални заради купе-линиите, като и задните светлини са получили промяна във формата. Моделън C40 е по-нисък със 7 см от ХС40, но е по-дълъг и по-широк от него с 12 см. Най-съществената разлика е, че докато конвенционалния SUV се предлага и във версия с ДВГ, то C40 ще бъде единствено с батерии и електромотор.

Новата машина ще се продава и според новата маркетингова стратегия на компанията, която ще разчита само на онлайн заявки. Нейното задвижване е същото ката това на XC40 Recharge - два електромотора с комбинирана мощност от 408 конски сили (300 kW) и въртящ момент от 660 Нм, предавани към четирите колела. Идентична е и динамиката - ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди и максимална скорост, ограничена на 180 км/ч, подобно на всички останали машини на марката.

Моделът C40 Recharge разполага с акумулаторен блок с капацитет от 78 кВт/ч (от които използваеми са 75). Това осигурява пробег с едно зареждане от 420 км според цикъла WLTP. Батерията се зарежда за 8 часа на 11-киловатово зарядно, а на бърза станция с мощност 150 kW "пълни" 80% за 40 минути. Компанията обяви плановете си скоро да има и версии с по-голям пробег.

Производството на новото Volvo C40 Recharge ще стартира тази есен в завода на компанията в Гент, Белгия, където се сглобява и кросоувърът XC40. И тъй като компанията възнамерява до 2025 година 50% от продажбите й да са на електромобили, дотогава ще се появят още цели 5 модела, задвижвани само на електричество. И вероятно ще видим електрически версии на най-популярните машини като XC60 и XC90, както и изцяло нови предложения.

Volvo представи нова система за почистване на въздуха в салона

Компанията Volvo разкри нова система за почистване на въздуха в салона, която ще се поставя на моделите на марката от серите 60 и 90. Т...

Другите 50% от продажбите след 2025 година ще са на плъг-ин хибриди, като последните постепенно ще отпаднат от гамата до 2030 година, когато марката би трябвало да е изцяло електрическа. Дотогава се очаква и продажбите на нови коли да стават изключително през онлайн платформи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Защо е забранено въртенето на волана докрай

Директорът на Bentley застава начело на друг британски автомобилен производител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com