X
 
 

Св. праведен праотец Авраам

1018 3
photo of Св. праведен праотец Авраам
Снимка: Actualno.com/Евгения Чаушева
Авраам (на еврейски език "баща на множество") е старозаветният патриарх - родоначалник на народа, избран от Бог да съхрани Истинската вяра, и с когото Той сключил завет (Бит. 11:26).

Най-важните епизоди от Свещената история, които са свързани с Авраам са

Св. преподобна Пелагия

Преподобна Пелагия живяла в петия век. Родила се в Антиохия. Животът й е описан от илиополския дякон Яков, който я познавал лично. Вед...

- явяването на три ангела в Содом и

- жертвоприношението на Исаак , сина на Авраам - един от предобразите на Новозаветната жертва на Господ Иисус Христос.

Pravoslavieto.com

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • какъв празник е днес 1 какъв празник е днес преди 1 седмица Профил на трол?
  Библия,книга Левит 23:"26 Господ говори още на Моисея, казвайки: 27 Десетият ден на тоя седми месец да бъде ден на умилостивение; да имате свето събрание, и да смирите душите си, и да принесете жертва чрез огън Господу. 28 Никаква работа да не вършите в тоя ден, защото е ден на умилостивение, за да се извърши умилостивение за вас пред Господа вашия Бог. 29 Защото всеки човек, който не се сми виж още ›› ри в тоя ден, ще се изтреби измежду людете си. 30 И всеки човек, който извърши каква да е работа в тоя ден, тоя човек ще изтребя изсред людете му. 31 Никаква работа да не вършите; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения във всичките ви жилища. 32 Ще ви бъде събота за тържествена почивка и за да смирите душите си; на деветия ден от месеца, вечерта, от вечер до вечер, да пазите съботата си." За християните този ден е не само за смирение, но и за радост, защото тяхното изкупление е извършено от БОЖИЯ СИН и спасението на душите им е в Кръвта на ИСУС ХРИСТОС(ЯШУА МЕСИЯ на еврейски), който е тяхното жертвено АГНЕ. Радвайте се и се веселете и молете за закрила и спасение само НЕГО, възкръсналия БОЖИ СИН, а не разни мъртви светии и нарисувани икони. Амин.
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 седмица Профил на трол?
  Не се превъзнасяй....и светиите и иконите помагат на немощният човешки дух да се докосне до Бог.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  До 1.1: Не, не помагат. Аз чета БОЖИЕТО Слово и му вярвам, там така пише: има само еди посредник между хората и БОГА- НЕГОВИЯ СИН и никой друг. А днес е Йом Кипур, еврейски празник, който и нашият СПАСИТЕЛ е правил.
  : 0 !
Последно в Актуално