Ето как да съхраним зимните си дрехи

2943
Ето как да съхраним зимните си дрехи
Снимка: iStock/Guliver

Много малко хора вероятно ще имат просторен гардероб, в който летните и зимните дрехи могат да бъдат спретнато сортирани и съхранявани. Когато зимният сезон свърши и първите топли слънчеви лъчи ви изкушат най-накрая отново да облечете леки, проветриви летни дрехи, инвентаризацията на гардероба е на дневен ред. Кокетно опаковани и съхранени, вашите уютни пуловери, дебели якета, шалове и шапки чакат да бъдат използвани през следващата зима, докато лятната мода е готова и ви кани да се насладите максимално на топлия сезон.

Изхвърлянето идва преди съхранението

Затова изпразнете напълно гардероба си и разгледайте набързо всяко парче от личната си зимна колекция. Помислете дали изобщо сте го носили миналия сезон и все още го харесвате. Дрехата стои ли добре и отговаря ли на вашия стил? Любимите части и основни неща, които носите и перете много често, понякога са износени и за съжаление трябва да бъдат изхвърлени поради тази причина. Преди да съхранявате зимното облекло, проверете всички отделни части за дефекти и ги поправете, ако е необходимо. Проверете не само вашите пуловери и зимни якета, но и зимни шапки и други зимни аксесоари, като шалове и ръкавици.

Най-стилните дрехи, които ще са хит през пролетта

Съхранявайте само чисти дрехи

Вредните насекоми се хранят изключително с животински протеинови влакна, а ларвите особено харесват висококачествена вълна и кашмир. Ето защо преди да съхранявате зимното си облекло, всички артикули трябва да се измият добре. Предметите, които не могат да се перат в пералня или ръчно, трябва да бъдат поверени на химическо чистене преди съхранение.

Разпознайте заразяването с молци в килера

По време на кампанията за пренареждане попадате ли на рядко носен пуловер, на който, ако се вгледате внимателно, можете да видите малки късчета или дори малки дупчици? Когато го разклатите над ваната, изпадат малки топчета с неправилна форма, предимно в цвета на текстила? Тогава може да се окаже, че молците вече са се настанили във вашия апартамент. Това не говори за нечистота, защото нощните молци са сред най-разпространените вредни насекоми. Дължина от шест до четиринадесет милиметра, обикновено се забелязват само мъжките, които летят наоколо, бременните женски са твърде тежки, за да летят и затова често изобщо не се откриват. Ако подозирате молци, почистете гардероба особено старателно и внимателно изчистете с прахосмукачка дори и най-малката пукнатина.

След това го измийте с вода с оцет и го оставете да изсъхне добре. Вълнени дрехи, които все още не са видимо повредени, могат да се съхраняват във фризера за няколко дни. Това надеждно убива вредителите и техните яйца. След това е препоръчително да изперете неносеното пране преди да го съхранявате допълнително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Седем неща, които могат да се почистват с обикновена пяна за бръснене

Кои места в дома ни събират най-много прах?

Мечтаете за идеално чисти прозорци? Вземете филтър за кафе

Скритата заплаха от алергии в домашната среда

4 лесни трика за по-чист матрак

Ще влошите положението: 10 неща, които не трябва да се чистят често

Почистване на фурната за под 10 минути – напълно възможно е!

Лесен начин за почистване на микровълновата печка без детергенти

Почистване на плочки в банята от варовик – ето как се прави бързо и лесно

Как лесно да махнем мухъла по фугите в банята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...