Как правилно да подредим хладилника?

10057
Как правилно да подредим хладилника?
Снимка: iStock/Guliver

Хладилникът е един от най-използваните домакински уреди в кухнята. Поради тази причина в него също трябва да има ред, за да може да се гарантира оптимално използване. Нека да видим как правилно да подредим хладилника.

1-ва стъпка: изпразнете хладилника

Стоите пред отворения хладилник и не можете да намерите нищо, защото в хладилника просто има твърде много храна. Първата стъпка към организирането на вашия хладилник е подреждането на съдържанието.

Винаги трябва да се гарантира, че храната, която вече се е развалила, се изхвърля незабавно, а останалата храна също се проверява. Храната, която вече не е за ядене, също трябва да се изхвърля по същия начин, в противен случай тя само ще заеме ненужно много място в хладилника.

Важен съвет при сортиране: Най-добрата дата не е датата на изтичане! Това означава, че храната все още може да се използва и е добра, дори и датата за годност да е изтекла. Трябва също така да се предвиди, че ако същата храна с различна дата на годност е в хладилника, тя също ще бъде сортирана съответно.

Как да изгоним лошата миризма от хладилника

2-ра стъпка: почистете хладилника

След като съдържанието на хладилника е подредено и остава само храна, която все още може да се използва, може да започне следващата стъпка.

След като цялата храна е извадена от хладилника, той може да се почисти старателно от горе до долу. За лесно, но цялостно почистване, е препоръчително също да извадите всички отделения и чекмеджета от хладилника. Те също могат да се почистват директно.

Накрая всички буркани, кутии и бутилки трябва да бъдат почистени от остатъци от храна. Това също предотвратява нуклеацията.

3-та стъпка: сортирайте съдържанието на хладилника

Преди храната да бъде върната в чистия хладилник, препоръчително е да ги сортирате предварително и да направите преглед на цялото съдържание.

Първата стъпка е да сортирате храните, така че всички едни и същи храни да са заедно. Това означава, че всички видове колбаси се поставят един до друг и накрая наденица, месо и риба. Това вече формира структура за целенасочено подреждане на храната в хладилника.

Тези признаци показват, че хладилникът ви СКОРО ще ви изостави

Следващата стъпка е да търсите едни и същи храни, които имат най-дълги срокове на продажба и които е по-вероятно да се консумират бързо. Когато прибирате храна, трябва да внимавате храните с по-дълъг срок на годност да бъдат прибрани по-назад в хладилника от тези с по-къс срок.

Малък съвет от нас за спестяване на място в хладилника: наистина съхранявайте в хладилника само храни, които трябва да се охладят. 

4-та стъпка: Опаковайте правилно храната

Следващата стъпка е да опаковате храната в хладилника по компактен и спестяващ място начин. Например има специални кутии, които са подходящи за съхранение на храна в хладилника. Тези контейнери за съхранение на храна помагат за спестяването на място и най-вече за трайното съхранение на храната. Изгодно е и ако адаптирате кутиите към размера на храната и не използвате прекалено големи, които заемат място в хладилника. Също така е чудесно за съхранение на остатъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

7 места, които повечето хора забравят да разчистят

Лекар: Това е оптималният период за смяна на спалното бельо

Тези 6 тайни лайфхака от опитни домакини ще накарат апартамента ви да блести от чистота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Чистофайници