X
 
 

Родена е Коко Шанел

3958 17
photo of Родена е Коко Шанел
Снимка: Емас
Габриел („Коко“) Боньор Шанел е родена на 19 август 1883 г. в Сомюр, малко градче в долината на река Лоара. Тя е второто дете на амбулантния търговец Албер Шанел и Жан Дьовол, които по време на раждането ѝ все още не са женени. Поради грешка в акта за раждане първите биографи на Коко Шанел трудно уточняват детайлите на биографията ѝ. Тя е записана в акта си за раждане като родена с един ден по-късно и тъй като и двамата родители са отсъствали, фамилното ѝ име е записано погрешно като „Шаснел“.

Родителите на Коко се венчават през 1883 г. и имат 5 деца – 3 момичета, сред които Коко, и 2 момчета. Когато е на 12 години, Коко изживява първия си сблъсък с реалния живот – майка ѝ умира от туберкулоза, а баща ѝ скоро след това напуска дома им под предлог, че трябва да си намери по-добра работа, за да може да ги изхранва. Останали без родителска грижа, децата са пратени в приют за сираци в католически манастир. Именно в манастира Коко се научава да шие. Ваканциите си младото момиче прекарва при роднини, които я научават на по-големи тънкости в шиенето, които надхвърлят уменията на монахините. На 18-годишна възраст Коко напуска манастира и започва самостоятелен живот и работа в местна шивашка работилница.

Докато работи в шивашката работилница, Шанел се запознава с плейбоя и милионер Етиен Балсан и скоро след това между тях започва любовна връзка, като Балсан я глези с луксозен живот – диамантени бижута, дизайнерски дрехи, приеми на елита на тогавашното френско общество. По това време тя започва да изработва и декорира шапки, което скоро от хоби се превръща в професия и смисъл на живота ѝ. Както по-късно разказва на приятелите си, благодарение на новото си хоби Коко „проглежда“, напуска имението на Балсан и се нанася в апартамента му в Париж. През 1913 година отваря първия си магазин, в който продава богат асортимент от палта и модерни шлифери, но бизнесът ѝ там не просъществува дълго, тъй като магазинът се намира в сърцето на Париж и наемът за него е огромен. Типично за Шанел, провалът я амбицира още повече и тя е убедена повече от всякога, че ще успее.

В периода преди Първата световна война Шанел среща Артър „Бой“ Капел, който доскоро е бил най-добрият приятел на Етиен Балсан. С негова подкрепа Коко се сдобива със сграда и финансови средства, за да открие втория си магазин в област Бретан. Известни френски актриси носят нейни шапки, което ѝ помага да си извоюва име в света на модата. През 1913 година Коко представя първата си дамска спортна колекция в бутика си в Дювил, където по време на започналата война са се преместили голям брой парижанки.

По-късно, когато вече е известна, Коко си измисля история, която „разкрасява“ трудния ѝ живот като дете. Така Шанел стриктно се придържа към историята, че когато майка ѝ починала, баща ѝ отплавал за Америка, за да натрупа състояние, а тя заминала да живее при две коравосърдечни лели. Тя дори твърди, че е родена през 1893 вместо през 1883 година, което я подмладява с 10 години. Според нейната „разкрасена“ история майка ѝ умира, когато Коко е на 2 годинки. Всичко това Шанел прави, за да намали срама, който изпитвала от бедността и от липсата на родители по време на детството си.

През 1920 г. балетният импресарио Сергей Дягилев я запознава с известния композитор Игор Стравински. Според слуховете Стравински и Коко имат любовна връзка.

Френският астроном Жул Жансен открива хелия

Роден е на 22 февруари 1824 година в Париж, Франция. Неговите родители го гласят за художник, но от ранна възраст той проявява определе...

През 1923 г. Коко споделя пред списанието Harper’s Bazaar, че „изчистеният и семпъл дизайн е ключът към истинската елегантност“. Това тя се стреми да покаже в колекциите си, които са изчистени, а дрехите са удобни. За разлика от повечето европейски дизайнери, творящи по това време, Шанел определя жената като истинското същество на дрехите.

„Дадох на жените чувството за свобода, върнах им техните тела... Тела, които бяха потънали под слоеве от дантели, корсети и подплънки заради приумиците на някои дизайнери.“

Шанел дава нов живот на материи като жарсе, които преди това са били смятани за дрехи за бедни хора. Стилът ѝ често буди асоциация с образа на младите момичета от „Бурните двадесет“ – 20-те години на 20 век, които са били самоуверени и често се държали предизвикателно към установените обществени норми. Нейните клиентки са момичета, демонстриращи своята независимост с нов външен вид и държание – с къси поли и прически, използване на големи количества грим и козметика, с пиене на коктейли и пушене на цигари на обществено място. Но „бунтарщината“ на тези момичета не се изчерпва само с външния им вид. Те смело участват в различни спортове, шофират собствени автомобили и излизат по нощни клубове, където слушат джаз и танцуват чарлстон.

Прочутото сако на Шанел, превърнало се в икона, е само̀ по себе си един малък свят в модната философия на дизайнерката. Кройката на сакото го различава от традиционното сако, тъй като конструкцията на ръкавите е от три части. Това си остава най-отличителният му белег и запазена марка на дизайнерката, заедно с ръчно изработените шевове, тежките метални копчета и металната верига в основата на сакото. Всички тези елементи са не само част от декорацията, но и служат като тежести, които му придават и запазват нужната форма.

Шанел е дизайнерката, която първа предлага парфюм, който носи името ѝ – Chanel №5, и която за първи път смесва няколко аромата (преди Шанел всички парфюми имат само един (моно) аромат). Chanel №5 остава класика, използва се и до днес.

Кипър придобива независимост от Великобритания

Република Кипър (остаряло българско наименование: Кипрос) е държава, разположена на остров Кипър. Двата основни и официални езика в Реп...

През 1925 Вера Бат Ломбарди, дама от английския хайлайф[1], става муза на Шанел и нейна връзка с голям брой аристократични фамилии в Европа. Прочутият „английски“ външен вид на Шанел е посветен и почерпен именно от Вера Ломбарди. Благодарение на Ломбарди творенията на Шанел са представени на английското кралско семейство, което осигурява на Коко Шанел признание и връзки.

През 1939, със започването на Втората световна война, Шанел затваря бутиците си. Тя вярва, че не е време за мода и се премества да живее в парижкия хотел Риц, който остава неин дом до края на живота ѝ. Шанел живее там и по време на окупацията на Париж от нацистите, тя често бива критикувана за връзките си с тях и по-специално с германския офицер и шпионин Ханс Гюнтер фон Динклаге, като злите езици твърдят, че именно той ѝ е издействал разрешение да остане в хотела по време на окупацията на града.

След края на войната във Франция обществото си припомня всички контакти на Шанел с немците. Наричат я „помощник на нацистите“, обвинена е в колаборационизъм и е арестувана. През 1944 г. по съвет на Чърчил е освободена, но при условие, че ще напусне Франция. Налага се Шанел да замине за Швейцария, където тя живее до 1953 г.

Въпреки че Коко Шанел предпочита да нарича свой дом хотела Риц, тя притежава и апартамент над магазина си на ул. „Камбон“ 31, както и вила на френската Ривиера.

Шанел се завръща на модната сцена през 1954 г., когато след цели 20 години представя колекция – последната преди това е от 1934 г. Заради връзката си с германския шпионин Шанел е посрещната доста студено от парижката си публика, но за сметка на това американците я боготворят. През 1950—1960-те години Шанел сътрудничи на различни холивудски студия, тя облича такива звезди като Одри Хепбърн и Лиз Тейлър. Сред клиентките ѝ са първата лейди на САЩ Жаклин Кенеди.

Д-р Стефан Черкезов спасява 47 души от горящ автобус

Стефан Черкезов е роден е на 26 април 1937 г. в село Виноград, Община Стражица. От 1 януари 1963 г. работи като участъков лекар в село ...

Шанел е известна и като меценатка. Тя е оказвала финансова поддръжка на Салвадор Дали и Пабло Пикасо.

Коко Шанел умира от сърдечен удар на 10 януари 1971 г., на 87-годишна възраст, в апартамента си в хотел Риц. Погребана е в Лозана, Швейцария, и върху надгробната ѝ плоча са изобразени 5 лъвски глави, символизиращи зодиакалния ѝ знак Лъв.

Личен живот

Коко Шанел е наистина независима и самостоятелна жена. Има връзки с някои от най-влиятелните мъже за времето си, но никога не се омъжва. Когато я питат защо не се е оженила за херцога на Уестминстър, тя отговаря: „Имало е много херцогини на Уестминстър, но има само една Шанел!“.

Доста хора са били скандализирани поради нейните открито лесбийски връзки, но Коко не се тревожи особено и живее живота си независимо от хорското мнение. Така нарушава всички принципи на традиционализма във време, когато такова поведение се счита за скандално и физически неестествено. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.
 • август 1941 при отстъплението на изток Червената армия прилага на територията на Украйна тактиката на 1 август 1941 при отстъплението на изток Червената армия прилага на територията на Украйна тактиката на "изгорената земя" преди 1 месец Профил на трол?
  август 1941, когато 2 дивизии на Вермахта са до Запорожие, руснаците взривяват огромната язовирна стена на Днепровската ВЕЦ . Този язовир и централа са построени от американският военен инженер полк.Хю Копър - създател на огромния язовир в щата Тенеси преди този в Запорожие . Изобщо цялата индустриализация в СССР е дело на английски , германски, шведски , датски и американски специалисти. Д виж още ›› непровската централа е минирана още през юли 1941 г.от НКВД с над 20 тона експлозив От взрива са разрушени над 165 м. от огромната язовирна стена. Вълната причинена от взрива е с височина 30 м.- 2 пъти по-висока от вълната цунами причинена от най-силното земетресение в историята на Япония откакто се води статистика, която надхвърли прогнозите на сеизмолозите и причини аварията в АЕЦ Фукушима 2011г. Вълната след взривяването на язовирната стена на Днепровската ВЕЦ буквално помита крайбрежието в цялото Запорожие надолу по течението на Днепър - залива големия населен остров Хортиця и съседните градове – Никопол и Марганец. Унищожен е изцяло Запорожкият речен флот, издавени са над 20 000 отстъпващи червеноармейци и над 130 хиляди невинни украинци Над 100 000 украински семейства остават без покрив над главата. Загубите на Вермахта са 1500 души.
 • август 1941г. при скоростното отстъпление на Червената армия 1.1 август 1941г. при скоростното отстъпление на Червената армия преди 1 месец Профил на трол?
  в Днепропетровск е взривен хлебозавода заедно с работниците. В Одеса Червената армия потапя под вода крайморските квартали заедно с жителите. В Киев инженерни части на НКВД минират всички стратегически обекти - мостове, големи административни сгради и др. - историческият център на Киев и прилежащите улици и големите мостове на Днепър са напълно разрушени. Т. нар. руска отечествена война виж още ›› е украинска война - нито една европейска страна няма толкова стратегически поражения на градовете си, промишлеността, селското стопанство и толкова човешки жертви сравнено с пораженията нанесени при прилагането на територията на Украйна тактиката на "изгорената земя"при отстъплението на руската армия.
  : 2 !
 • взривяването на язовирната стена на ДнепроГЕС е ГЛУПОСТ – абсолютно безмислена за отбраната на ссср 1.2 взривяването на язовирната стена на ДнепроГЕС е ГЛУПОСТ – абсолютно безмислена за отбраната на ссср преди 1 месец Профил на трол?
  Руснаците унищожават турбините на централата - сменят режима на разпределение на смазката при работещи на пълна мощност турбини, те се нажежават и се превръщат в скрап. После разрушават машинната зала. Германците поставят свои турбини и вузстановяват язовирната стена и централата работи дори с по-високо кпд. А от експлозията са загинали съветските войници, които в този момент са се изтегляли виж още ›› по язовирната стена, защото заповедта за взривяването е била толкова секретна, че не са предупредени частите, които са се намирали на язовирната стена Взривяването е извършено от подразделение на НКВД за охрана на важни стратегически обекти,. Армейското командване не е предупредено.А е залято Запорожието, в което все още има съветски войски са погълнати от водата цели съветски военни части, които са надолу по течението. Много военни съветски части са отрязани от водата и са били принудени да се предадат на германците. Съветските войски понасят безмислено много големи загуби. Става въпрос за изпълнение на заповед за оставянето на "изгорена земя", унищожаването на всички промишлени обекти, включително унищожаване на мирното население – всичко. което е могло да се окаже работещо на окупирана от германците територия . И това е обичайната руска практика – ‘’за цената няма да се пазарим’’ , както се пее в популярната руска песничка на Булат Окуджава за войната :’’ Такие, брат, дела. Когда-нибудь мы вспомним это -- И не поверится самим...’’
  : 4 !
 • август 1941 според руската митология за т.нар. отечествена война , е отрязана жп връзката на Ленинград със страната 1.3 август 1941 според руската митология за т.нар. отечествена война , е отрязана жп връзката на Ленинград със страната преди 1 месец Профил на трол?
  НА СЪВЕТСКА РУСИЯ Й ТРЯБВА ГЕРОИЧЕН МИТ И ГО СЪЗДАВАТ - немската блокада на Ленинград е мит, но гладомора и канибализма там тогава са реалността на ленинградци - през зимата на 1941–1942 г. много ленинградски майки правят избор: кое от децата си да нахранят. А детството на оцелелите е под знака на страха да не кажат „нещо излишно“ – още по време на войната темата за блокадата е под строга виж още ›› цензура – съветската държава прави всичко, за да скрие истината. Но в семействата паметта за гладомора се предава от поколение на поколение. 1946 г. властите затворили Народния музей, където ленинградци предавали блокадните си дневници и лични вещи с надеждата, че паметта на техните страдания няма да изчезне. Възрастните хора си спомнят огъня в двора на разрушения музей, в който тези дневници и вещи са изгорени. Под забрана е и истинският брой на жертвите сред цивилното население. Едва след разпадането на ссср се обявяват по документи почти 700 000 жертви на спретнатия от руските власти гладомор. Хората още говорят шепнешком и се срамуват за докараните до трупоядство ленинградчани, въпреки че десетки влакови композиции са извзвали военната техника произведена в ленинградските заводи към Голямата земя и десетки ешалони натоварени с хиляди тонове метал от необходимите марки, компоненти и инструменти са влизали в Ленград. Темата до днес е въпроса:Не е ли било по-разумно да се предаде Ленинград, за да се избегнат ужасите? Но всякакви размишления за истинската роля на съветската власт предизвикват сляпа ярост и у сегашните власти. Тяхната ‘’памет’’ не е гладомора в Ленинград, а шумните чествания на ‘’подвига на ленинградци, защитавали града от нацистките пълчища’’ - военен парад на Дворцовия площад и по пакет сухи бисквити с изтекъл срок на годност от градските власти за останалите живи от блокадата. (Загадки блокады Ленинграда :alexfl.ru/vechnoe/vechnoe_mist15.html )
  : 4 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  существует определенная информация и она подтверждается какими то документами... а ты вот так просто-придумки.Надо как бы доказать. а для чего люди тогда работали на заводах и получали рабочую пайку хлеба 250 грамм? Просто так ходили на заводы.ничего не выпускали и их за это кормили?Кировский завод выпускал различную продукцию: танки КВ-1, самоходки САУ-152, к 1943 году освоили производство танк виж още ›› ов ИС-1 и ИС-2 (на заднем плане собираются САУ-152). По размещённым в Интернете фотографиям мы можем представить масштаб производства танков (это крупное и серийное производство). Кроме Кировского завода, работали и остальные заводы Ленинграда, выпуская снаряды и другую военную продукцию. Первый вопрос – по способу доставки из осаждённого города действующей армии и большей частью под Москву 713 танков, 3000 орудий, миллиона снарядов и главное – 58 бронепоездов – всё это можно вывезти только по рельсам, и требуется не менее 100 эшелонов. Ибо танки и бронепоезда тем более, на катерах не возят (таких катеров (паромов) ещё не существовало): zrada.org/history/10-brehnja-istorikiv/652-proizvodstvo-tankov-i-drugogo-vooruzhenija-v-blokadnom-leningrade-mnenija-istorikov-i-kritikov.html
  : 1 !
 • Обвинението срещу Германия за блокадата на Ленинград отпада още в Нюрнберг 1.5 Обвинението срещу Германия за блокадата на Ленинград отпада още в Нюрнберг преди 1 месец Профил на трол?
  Не случайно на руски са преведени по-малко от 40% от материалите от Нюренберг. Страшната отвратителна истина за обсадата на Ленинград е, че никаква блокада от страна на немците не е имало и в града свободно са влизали военни, боеприпаси, храна . Но докато стотици хиляди умират от студ и глад , снабдителите унищожавали храна с изтекъл срок на годност , която са отказали да изядат комисарите ил виж още ›› ине са успели да изтъргуват на черния пазар . Парче хляб се заменяло с брилянти, злато и всякакви ценни предмети. Снабдителите, комисарите са натрупали огромни състояния. Жената на коменданта на Ленинград така се охранила по време на ‘’блокадата’’ , че не можела да излиза от квартирата си. Но е имало строга забрана да се дава информация за доставките в града. Ленинград са го морили както са морили Украйна – просто са им спретнали гладомор. В архивните документи за Ленградската блокада няма нито един факт за гладна смърт в семействата на представителите на райкома, горкома и обкома на ВКП(б).В столовата на двореца Смолни имало свободно плодове, зеленчуци, хайвер, пирожки. Млякото и яйцата се доставяли от Всеволожския район.. Инструкторът от отдел кадри на градския комитет на ВКП (б) Николай Рибковски пише:„Всеки ден има месо - агнешко, шунка, пилешко, гъше, пуешко, салам, риби , какао, кафе, чай, по 300 грама бял и толкова черен хляб на човек за ден и по 50 гр коняк за обяд и вечеря. Поръчва се храната от предишния ден по избор - пържено, варено.’’
  : 3 !
 • Анонимен 1.6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  2014 г. в списание „Звезда“ е публикувана статията „Как оживях в блокада“- автора пише:„В квартирите лежаха непогребани умрелите от глад, студ. Имаше паднали във входовете , в трамваите, по улиците... Гладът подлудява, човек постепенно губи представа какво е редно и кое не. Той е готов да дъвче кожения си колан , да вари лепилото от тапетите, сушените цветя. Канибализмът преди ме ужас виж още ›› яваше. През войната разбрах, че не любовта, а войната и глада управляват света...“ Официално само през декември 1941 г. за човекоядство са осъдени 26 души, през януари 1942 г. - 336 души, февруари 494 души, март са повече от хиляда. В града ежедневно умират до 3000 души. Канибалите лесно си намерат храна.Реално нещата са много по-зловещи. Според официални данни 671 635 души са загинали по време на блокадата – това е бройката представени на Нюрнбергските процеси през 1946 г., но московските прокурори не успяват да докажат вината на Германия за смърта на над половин милион ленинградци в измислената „блокада“ от Кремъл .После както през 1937 г. таварищите спретват набързо ‘’делото Ленинград’’ и 1949-50 г. са екзекутирани няколко десетки души от висшето ръководство на града, а над 200 са пратени в затвор и след смъртта на Сталин ги реабилитират„поради не доказано престъпление“. Делото ‘’таварищ Сталин“ още стои на трупчета и за гладомора в Ленинград и за Сталинград, където не разрешава да се эвакуира цивилното население – и в двата града са му трябвали работници , независимо от броя на жертвите
  : 2 !
 • За Русия е нормално да се оправдават престъпленията на властта и дори да се гордеят с тях 1.7 За Русия е нормално да се оправдават престъпленията на властта и дори да се гордеят с тях преди 1 месец Профил на трол?
  Това е принципът на властта на Кремъл, на който се основава властта на Кремъл. Ако не са толкова жестоки - не могат да удържат толкова гладни и ограбени роби. И скоро ще е подобна ситуацията в Русия - затворят ли границата на Русия за външния свят, историята с „блокадата“ на Ленинград ще се повтори, но в цялата страна.Руснаците ще умират от глад, ще се ядат един друг и ще се гордеят със с виж още ›› траната си, с жертвите си . А Путин ще го канонизират и в цялата страна ще му издигат паметници, ще се гордеят, че ги учи да се ядат един друг като таварищ Сталин. Няма никаква съветска победа , Хитлер, от когото Червената чума се спасява две години,би спечелил войната още 1942 г., ако не са САЩ и Англия . Хитлер печели много преди войната. Антисемитизма Хитлер е приел от руснаците – и в руската империя и в ссср са ограбвали и убивали евреите с много по-голям ентусиазъм от СС. В Русия и днес има десетки официално регистрирани неонацистки организации и най-известната е на нощните вълци на путин. Фашисти са болшевиките, марионртните им режими и номенклатура - истинският фашизъм започва в Българив със съветската окупация и идването на власт на БКП по съветски модел - тотална власт на московската номенклатура
  : 2 !
 • интервюто с идеолога на руското неоевразийство Дугин неслучайно бе излъчено в рубриката„Ничия земя” 1.8 интервюто с идеолога на руското неоевразийство Дугин неслучайно бе излъчено в рубриката„Ничия земя” преди 1 месец Профил на трол?
  Според Дугин „островът” Русия е защитаван чрез пояс от страни – от балтийските републики, през Източна Европа, Балканите, Кавказ и Централна Азия, до Северна Корея – страни без обствена държавна воля, без собствена политика, бойно поле на конфликтите между „острова” Русия и останалия свят – ничия земя са земите, които осигуряват спокойствието на „острова” Русия. Според Дугин какво мислят хор виж още ›› ата от тази зона няма значение и не е нормално българин да се съгласи с подобно предназначение на България . Такава беше стратегията на Москва по времето на Варшавския пакт – „Щит 82” ( „Седемчасова ядрена война“!) беше проиграване на битка изнесена на територията на България - защитаваме Русия на изнесени предни рубежи, на юг от Дунава. Руснаците и днес си представят, че войните за техните интереси няма да се водят на тяхна територия и очакват, че ние ще споделяме техните намерения за да не ни обвинят в неблагодарност и предателство. Дугин играе на струната на емоциите – православното братство, славянската солидарност… В Русия много обичат българите да се цепят на русофили и русофоби и Дугин се върти около това, дали българите са фили или фоби . ЕС въстава срещу това собственикът на тръбата да е собственик и на газа или петрола, който тече по нея. Трябва да има свободни капацитети и за други доставчици, за конкуренция. „Русофобска” върхушка, била провалила „Южен поток”?! Така не се говори с равноправни държави, така се говори с хора, които „трябва“ да бъдат унизени. Как няма да въстана срещу човек, който заявява, че държавата ни не съществува реално - това е „държава без суверенитет”. Путин, когато прекрати „Южен поток” – че България се е поддала на натиск от Брюксел, защото не е суверенна – т.е. всеки е свободен да прави с нея и нейната територия каквото си иска, щом тя няма суверенитет. В този дух са разсъжденията на Дугин, който директно ни казва: вие сте нищо, обачеаз съм от най-голямата страна в света. За руснаците основната ценност е територията. Основна ценност за модерния човек е другият човек, сътрудничеството с него. При архаично мислещите нации другият човек е пречка, враг. Затова Русия в мирни условия не е успешна и провокира напрежения. Някои българи смятат, че българските интереси съвпадат с руските, но няма как при ужасната йерархия „полюс–обслужващо поле“ За страни като България е за предпочитане това , което се заражда в Европа – съюз на хоризонтални връзки мржду партньори и съюзници .
  : 2 !
 • Неслучайно има руски атаки срещу европейския проект – и Каталуния и Брекзит 1.9 Неслучайно има руски атаки срещу европейския проект – и Каталуния и Брекзит преди 1 месец Профил на трол?
  става дума за европофобия - което Салвини, Льо Пен, Орбан и пр. наричат „Европа на отечествата“ , а в Русия - „многополярен свят“ , за който и руските генерали и европейските „консерватори“ се борят - руснаците защото по завета на петър1-ви превземат света ‘’малко по малко’’, а нацистите - за неограничена властвсеки в страната си.Всъщност всички опорни точки на днешните европейски нови „ко виж още ›› нсерватори“ излизат изпод фуражките на КГБ обилно подмазани с руски пари.Преди Орбан в Унгария, Себастиан Курц в Австрия , Салвини в Италия и много преди началото на „кризата с бежанците“ от 2015 г. още през 2013г Дугин пише: „Всички вменяеми европейци разбират, че още малко и Европа ще се превърне в бездна, че там ще останат само някакви анклави на изроденост – емигранти, които просто ще унищожат европейската идентичност. Европа се е превърнала в купчина от гейове, Pussy Riot, Фемен и неиндоевропейски емигранти“. После колко пъти се чуват тези вещания от появилите се доста по-късно, вкл. у нас нови „консерватори“ критици на Европа, в която всъщност и семействата са далеч по-здрави и трайни, отколкото в русия . Дугин пише:’’В Европа някаква проруска пета колона вече ни е обезпечена. Тя обаче далеч не е достатъчна.Ние ще трябва да придвижим, да издигнем наши хора в Европа на власт, да ги укрепим – например с парите на Газпром, да изкупим принципалите на рекламните агенции в европейските издания, защото именно те имат влияние върху пресата’’- 2013г.Дугин в прав текст казва онова, което буквално се изпълнява от руската политика в Европа – преди тези 6,5 путинови милиона за евроизборите в Италия, „консервативната“ външна министърка на Австрия посрещна на сватбата си Путин, а малко преди евроизборите тази година гръмна скандалът с вицеканцлера, записан да договаря корупционно финансиране за своята партия с агенти на руски олигарси и скандалът развали „консервативната“ коалиция във Виена. Излезнаха данни за крупен заем от руска банка, с която финансира кампанията на своята партия френската „националистка“ Марин Льо Пен; сведения за руско финансиране на Борис Джонсъновата „брекзитърска“ кампания; за Орбан се появиха свидетелства за масово предоставяне на унгарско– европейско гражданство срещу заплащане, от което най-интензивно се възползвали руснаци. За немалък конфуз нашенските нови „консерватори“ и „истински десни“ активисти и путински лобисти са известни на цяла Европа, а хала ни за жалост не ни европейски , ни даже унгарски, а Дугин директно ни промива мозъците от екрана на националната ни телевизия Същия Дугин, който преди преврата и контрапреврата в Турция беше на лично посещение при Ердоган.
  : 2 !
 • Анонимен 1.10 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  На записа на разговора между съветника на Матео Салвини – Джанлука Савоини и руски олигарси в московския хотел , приближения на Салвини убеждава руските си домакини в горещите симпатии на шефа му към Русия и как с лидерите на други националистически партии в Европа щели да обърнат ЕС с главата надолу и нова Европа да е много по-близка до Русия. И всичко това срещу 6,5 милиона долара к виж още ›› омисионна от петролна сделка- руснаците директно плащат кампанията на партията на Салвини за европарламент. На снимката в публикацията Дж.Савоини държи руското!! списание „Katehon. Geopolitics and Tradition“ което издават на английски Малофеев, ген. Решетников, ген. Макаров , Александър Дугин и др. руски ‘’експерти’’ европофоби. Малофеев тук насмалко не стана собственик на ТВ7. Той е основен спонсор и идеолог на руските паравоенни банди в източна Украйна и на агресивния пропаганден „православен“ сайт „Всемирно православие“ , който ‘’зарежда’’ тукашните църковни антизападни кръгове и всички съветско‘’православни’’ тролове у нас. Решетников се прочу с публичните си изявления, че лично е поръчал за президент Румен Радев и Радев оправдава доверието- дабе на снимка с путин е много по-нисък от руския гном. Дугин е автора на името на въпросното списание – думата ‘’κατέχων’’ е употребена от ап. Павел , когато говори за ‘’онази сила’’, която задържа идването на антихриста в последния сблъсък между него и Църквата Хр. – точно в идеологията на Дугин „задържащата“ апокалиптичния сблъсък сила е таваришч КГБполк.Путин - руското неоевразийство е вкиснат борш от старообрядски апокалиптизъм, западофобство и византийски мании - тази секта купува и сбира ново„консерваторните“ движения из Европа всъщност под КГБ фуражките на Малофеев и Решетников точно с опорките в техния пропаганден орган – списанието в ръката на договарящия корупционната сделка човек на „консерватора“ Салвини.Нищо ново под слънцето от 1774г насам – от първата тайна анексия на Крим под формата на ‘’освобождение’’ на татарите от турците от Екатерина 2-ра – тогава Европа се усеща чак на подписването на Одринския мир 1829г и Египетската криза 1833г , когато турския султан с таен договор на практика става васал на русия и за цели 8 години Проливите са отворени само за руски кораби
  : 3 !
 • Анонимен 1.11 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Като чета по форумите как някои описват периода на окупацията (съветската) като най великия в българската история , как сме имали ‘’модерна’’ промишленост, ‘’бг’’ армия, ‘’безплатно’’ здравеопазване и образование , как сме ‘’цъфтели и вързвали’’ (не че не знам в каква соц.кочина живеехме защото съм СЪВРЕМЕННИК на ПОбедния марш към комунизЪма), но като чета носталгичните им излияния ми се иска да г виж още ›› и питам тия келеши , абе защо аджеба направиха дворцовия преврат на 10.11.89-та, защо унищожиха “модерната” индустрия , “блестящото” здравеопазване , защо другарите произведоха милионерите с куфарчетата, защо създадоха пирамидите (не египетските), защо рушнаха “прекрасният” развит , зрял , презрял и втасал соц , а не оставиха недоносчето да се превърне в комунизъм ? Защо бе кретени ? И само не ми разказвайте. , че това не го направиха бкп-то, партията която създаде и групировките и мафията и обръчите от фирми, защото самата тя е МАФИЯ и винаги е била престъпна организация от както се е обявила за клон на КПСС. Дедите ни, бащите ни, ние ПОМНИМ !!! И тогава и днес сме свидетели и потъревши от идиотския комунделски тероризъм, експериментален социализъм и на МАФИОТСКИЯ преход към държавен капитализъм и все под мъдрото опекунство на москвичите
  : 2 !
 • Болшевишката чума, която започна в Русия е най-голямата катастрофа в човешката история 1.12 Болшевишката чума, която започна в Русия е най-голямата катастрофа в човешката история преди 1 месец Профил на трол?
  Болшевишката чума, която започна в Русия, беше най-голямата катастрофа в човешката история. Въоръжените болшевики завзеха Зимния дворец в Петербург. Те пуснаха в действие верига от събития, които ще убият милиони и нанесат почти фатална рана на западната цивилизация. Захващането на революционерите на гари, пощенски станции и телеграфи се състоя, докато градът спи и наподобяваше смяна на охраната. виж още ›› Но когато жителите на руската столица се събудиха, установиха, че живеят в различна вселена. За първи път беше създадена държава, която се основаваше изрично на атеизма и претендираше за безпогрешност. В държавите, в които комунизмът зави, той изтласка моралното ядро на обществото, деградирайки индивида и го превърна в зъбчатка в машинното устройство на държавата. Комунистите извършиха убийство в такъв мащаб, че премахват ценността на живота, освен да унищожат индивидуалната съвест при оцелелите. 1920 г. Ленин казва, че комунистите подчиняват морала на класовата борба. Този подход отдели вината от отговорността. Изтребваме буржоазията като класа. Не търсете доказателства. Първият въпрос трябва да бъде към кой клас принадлежи. Това трябва да определи съдбата му. ”Подобни убеждения поставят началото на десетилетия на убийства в индустриален мащаб. Общо, не по-малко от 20 милиона съветски граждани бяха умъртвени от режима. Това не включва милионите, загинали във войните, епидемиите и глада, които бяха предсказуеми последици от политиката на болшевиките.
  : 0 !
 • общият брой на жертвите е над 100 милиона за 100 години 1.13 общият брой на жертвите е над 100 милиона за 100 години преди 1 месец Профил на трол?
  Жертвите включват 200 000 убити по време на Червения терор (1918-22); 11 милиона мъртви от глад и декулакизация; 700 000 екзекутирани по време на Големия терор (1937-38); 400 000 повече екзекутирани между 1929 и 1953 г .; 1.6 милиона мъртви по време на принудителни трансфери на население; и минимум 2,7 милиона загинали в ГУЛАГ, трудови колонии и специални населени места. Към този списък трябва да виж още ›› се добавят близо милион затворници от ГУЛАГ, освободени по време на Втората световна война, в наказателните дружини на Червената армия, където са изправени пред почти сигурна смърт; партизаните и цивилните, убити в следвоенните бунтове срещу съветската власт в Украйна и Прибалтика; и умиращите затворници от ГУЛАГ се освободиха, така че смъртта им да не се отчита в официалната статистика. Ако добавим към този списък смъртта, причинена от комунистическите режими, които Съветският съюз създаде и подкрепи - включително тези в Източна Европа, Китай, Куба, Северна Корея, Виетнам и Камбоджа - Жертвите включват 200 000 убити по време на Червения терор (1918-22); 11 милиона мъртви от глад и декулакизация; 700 000 екзекутирани по време на Големия терор (1937-38); 400 000 повече екзекутирани между 1929 и 1953 г .; 1.6 милиона мъртви по време на принудителни трансфери на население; и минимум 2,7 милиона загинали в ГУЛАГ, трудови колонии и специални населени места. Към този списък трябва да се добавят близо милион затворници от ГУЛАГ, освободени по време на Втората световна война, в наказателните дружини на Червената армия, където са изправени пред почти сигурна смърт; партизаните и цивилните, убити в следвоенните бунтове срещу съветската власт в Украйна и Прибалтика; и умиращите затворници от ГУЛАГ се освободиха, така че смъртта им да не се отчита в официалната статистика. Ако добавим към този списък смъртта, причинена от комунистическите режими, които Съветският съюз създаде и подкрепи - включително тези в Източна Европа, Китай, Куба, Северна Корея, Виетнам и Камбоджа ...
  : 0 !
 • „съветския гражданин не може да мисли за живота си освен от своята съветска страна“ 1.14 „съветския гражданин не може да мисли за живота си освен от своята съветска страна“ преди 1 месец Профил на трол?
  Ефектът от убийството в този мащаб създаде „нов човек“, за който не е важно нищо друго освен съветската кауза. Това беше демонстриран по време на битката за Сталинград, когато блокиращите части на Червената армия застреляха хиляди свои войници, които се опитаха да избягат. Застрелваха цивилни, които търсиха убежище на германската страна, убиваха деца, които пълнеха немски бутилки с вода във виж още ›› Волга и цивилни, принудени под обстрел с телата си да спират немските войници. Гладът от 1932-33 г., който уби милиони, беше причинен от драконовски реквизит на зърно, предприет за финансиране на съветската индустриализация. 2008 г., когато руският парламент за първи път призна трагедията, добави, че „индустриалните гиганти на Съветския съюз Магнитогорската стоманодобивна фабрика Магнит и язовир Днепър ще бъдат вечни паметници на жертвите“.
  : 0 !
 • Анонимен 1.15 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  на Запад руския комунизъм създаде хаос в обществото за разбирането на моралните ценности, създаде политическо объркване, което продължава и до днес. Когато болшевиките завзеха властта в Русия, западните интелектуалци затвориха очи за зверствата. Когато за убийстватазапочна да излиза унформация на Запад, никой не подозира за чудовишните мащаби на геноцида в ссср и запада извини москва за слу виж още ›› чващото се, за което беше научил с ‘’благородните’’ намерения на Съветите, че ‘’премахва’’ социалното неравенство. Терминът „политическа коректност“ произхожда от предположението, че социализмът е добродетелен сам по себе си, без да е необходимо да се оценява морално: Капитализмът е несправедлив, а социализмът уж сложил край на тази несправедливост; затова социализмът трябвало да бъде подкрепян безусловно, независимо от размера и ужаса на неговата несправедливост.Необходимостта да се запазят по-високи морални ценности е толкова важна сега, колкото и в началото на 20 век, когато те за първи път започнаха да бъдат оспорвани. И до днес се моралните цености се подчиняват на интересите на политиката, партиите, движенията и кръговете. Урока, който комунистическият век ни даде, е, че от независимият авторитет на универсалните морални принципи зависи оцеляването на човешката цивилизация.
  : 0 !
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...