20-те най-велики тийн сериали за всички времена

267225
20-те най-велики тийн сериали за всички времена
Снимка: imdb.com

Тийн сериалите са най-гледаните, когато става въпрос за телевизия. Гимназиите не приличат на тези в реалния живот. Дрехите са емблематични. А актьорите са едни от най-красивите лица на Холивуд, много от които се превръщат в супер звезди.

20 от най-добрите тийн сериали за всички времена

Freaks and Geeks

Въпреки краткия си живот в NBC, този сериал създава едни от най-големите звезди днес (Джеймс Франко, Линда Карделини, Сет Роген, Джейсън Сегел). Историите в този сериал се въртят около обичайните теми - приятелство, любов и агонията да бъдеш най-яката мацка в гимназията.

Gossip Girl (Клюкарката)

Този сериал даде секси и освежаващ поглед към приказния и драматичен живот на богатите деца. Звездите тук са Серина ван дер Вудсен и Блеър Уолдорф. 

O.C. (Кварталът на богатите)

Преди Gossip Girl Джош Шварц ни запозна с Мариса Купър и Райън Атууд в един от най-ембелематичните тийн сериали за всички времена.

Pretty Little Liars (Малки сладки лъжкини)

От изнудване до фатална любов и смъртни случаи - този сериал има всичко, от което зрителят има нужда. Троян Белисарио, Ашли Бенсън и Луси Хейл са звездите в тези серии. За съжаление шоуто приключва през 2017 г..

Friday Night Lights (Светлините на стадиона)

Светлините на стадиона е един от най-въздействащите сериали за тийнейджъри. Имало ли е някога телевизионен герой по-чувствителен и суров от Мат Сарацен? Треньор по-горещ от Ерик Тейлър? И по-красив от Тим ​​Риггинс ..

Buffy the Vampire Slayer (Бъфи, убийцата на вампири)

Този сериал на Джос Уедън и последвалото му телевизионно шоу проправиха пътя за всички свръхестествени поредици днес. Бъфи Самърс въплъти всичко, което всяка 16-годишна героиня трябва да бъде: безстрашна, любопитна и със силна воля. 

The Vampire Diaries (Дневниците на вампира)

Елена, Деймън и Стефан бяха част от един от най-големите любовни триъгълници, които някога сме гледали на малкия екран. Шоуто завърши след осем супер успешни сезона през март 2017 г. Надяваме се, че нещо е останало между живота и смъртта и може да има завръщане с нов сезон някога.

Beverly Hills, 90210 (Бевърли Хилс, 90210)

Това, че са богати и красиви, не означаваше, че тийнейджърите от Бевърли Хилс бяха в безопасност. В продължение на 10 сезона шоуто се занимаваше със сериозни сюжетни линии, включващи злоупотреба с наркотици, алкохолизъм, изнасилвания, домашно насилие, расизъм, самоубийства, бременност и СПИН. 

My So-Called Life (Моят така наречен живот)

Да си тийнейджър не е лесно. АФ и Анджела(Клер Дайнс) показват това в най-красивата и сурова форма на телевизията. Това е история, която раказва, че не всички гаджета са кръстени Джордан Каталано....

Party of Five

В този сериал в шест емоционално съкрушителни сезона се разказва как големият брат Чарли се справя със собствените си проблеми, докато се грижи за братята и сестрите си след смъртта на родителите им. Тук има за всеки по нещо, независимо дали става дума за постоянно променящата се коса на Джулия, чарът на Бейли или силното чувство на независимост на Клавдия. 

7 нови сериала, които да гледате през януари

Сещаме се поне за няколко чудесни начини, с които можете да релаксирате през януари. Но уви, повечето от тях изискват финанси. Не всеки...

Gilmore Girls (Момичетата Гилмор)

От дните си в Чилтън до Йейл (и след това, с възраждането на Netflix през 2016 г.), Рори беше олицетворение на това какво означава да гониш мечтите си лудо, докато се занимаваш с ужасни гаджета. И въпреки всичко, Джес Мариано винаги ще бъде нейната истинска любов...

Smallville

Преди телевизионните предавания и филми за супергерои да завземат телевизонния ефир, съществуваше този сериал. В него не липсва и нищо от  традиционните тийнейджърски драми - нелепи аутсайдери, несподелена любов, приятели, купони, секс и изневяра.

Най-скъпите ТВ сериали в историята

Някога телевизионните продукции разчитаха на далеч по-малки бюджети. В по-ново време обаче нещата се промениха и хитовите сериали често...

One Tree Hill

Със съкровища за очите като Чад Майкъл Мъри и заразната тематична песен на Гевин Дегре за това, че не искаш да бъдеш нищо друго освен това, което се опитваш да бъдеш, One Tree Hill е фаворит на много тийнейджъри. История за младостта, съперничеството между братята и баскетбола в гимназията. 

Veronica Mars (Вероника Марс)

Назовете по-добър тийнейджър шпионин, който има талант за дивотии. Ще почакаме...

Glee

Glee преподава на учениците от Маккинли Хай как да се справят с нещата от живота - връзки, смърт, семейни проблеми и големите мечти.

Вижте кой е актьорът, играещ извънземното АЛФ в сериала

Сериалът „Алф” е един от любимите сериали на милиони хора по света. Ако сте израснали през 90-те, няма начин да не сте го г...

The Wonder Years (Чудните години)

И до днес мнозина все още не са преживяли любовната история на Кевин и Уини, дори ако шоуто ни напомня, че „нещата никога не се оказват точно така, както вие ги планирате.“ 

Degrassi: The Next Generation

Един от най-продължителните тийнейджърски сериали по телевизията, Degrassi се занимава с теми като употребата на наркотици, самоубийствата, психичното здраве, тормоза, расизма, бременността на тийнейджърите, сексизма и връзките. 

Roswell (Розуел)

Вижте кой е най-дългият сериал в историята

През 2009 година бе излъчена последната серия на "Пътеводна светлина" - сериалът, който присъства в американския ефир повече от 70 годи...

Малко преди премиерата на Smallville в началото на 2000 година, излезе сериалът Розуел, който беше перфектна симбиоза между юношеска сапунена опера и сериозна тийн драма.

Skins (Кожи)

Подобно на Деграси, Skins смело плуваше в противоречиви води, тъй като покриваше всичко - от психични заболявания до злоупотреба с наркотици и изнасилвания. Написано от юноши за тийнейджъри, шоуто помогна да стартира кариерата на имена като Никълъс Холт, Дев Пател, Даниел Калуя.

The Fosters

Тери Поло и Шери Саум играят Стеф и Лена, съответно заместник-директор и учител, които са женени и имат четири осиновени деца и едно от тях. В това семейство вратата е винаги отворена, независимо от вашата сексуална ориентация, възраст или цвят на кожата ви.

източник: www.cosmopolitan.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино