25 филма за деца, които трябва да гледат преди да навършат 12 години

272920
25 филма за деца, които трябва да гледат преди да навършат 12 години
Снимка: outnow.ch

С безкрайния избор от телевизия, интернет и кино е трудно да селектирате подходящите филми за вашето дете. Ние ще ви помогнем.

Направихме списък с 25 филма, които са задължителни за деца под 12 години.

Филми за деца

1. Животът е прекрасен (1946 г.)

Има причина хората все още да гледат тази празнична класика всяка година. История за някога безнадежден човек, осъзнаващ стойността на собствения си живот с помощта на ангел-пазител.

2. Извънземното (1982)

Един от най-добрите научнофантастични филми досега! E.T. е история за приятелството и детството. Всеки момент от този филм ще живее във вас завинаги.

3. Отнесена от духовете (2002)

Този анимационен филм е вълшебно приключение и се смята за един от шедьоврите на Хаяо Миядзаки.

* Бележка за родителите -  в този филм има страшни същества, които се превръщат в прасета, а в една сцена речен дракон се задържа на прага на смъртта.

4. Най-големият шоумен (2017)

Децата ви ще искат да работят в цирка, след като видят този приповдигащ духа мюзикъл, който свободно разказва историята на P.T. Барнъм. Бъдете готови да чувате „Това е най-великото шоу“ отново и отново.

5. Коко (2017)

Въз основа на мексиканския празник Диа де Лос Муертос или Ден на мъртвите, Коко разказва приказката за 12-годишния Мигел, който се озовава в Земята на мъртвите и с помощта на своя музикант прадядо се гмурка дълбоко в неговата семейна история. В този блокбастър има силни семейни вибрации и децата ви ще харесат причудливо цветната, мелодична история!

* Бележка за родителите - този филм се занимава с концепцията за смъртността и може да бъде леко смущаващ за малките деца.

6. Замръзналото кралство (2013)

Снежно студено забавление и приключения в този филм на Дисни! История за сестринството, семейството и любовта, която ще затопли сърцата ви, ще изпълни дома ви с песен и би трябвало да дойде с отказ от отговорност.

7. "Междузвездни войни" (1977-)

Вашето дете ще бъде много доволно докато гледа тази история за светлинни мечове, телепатични сили, приключения за космически полети и най-добрият сюжет с обрат в историята на киното. 

8. Тяхната собствена лига (1992)

Ако децата ви някога ви попитат защо момичетата не играят бейзбол, трябва да им покажете този филм, който разказва историята на реалния живот на Всеамериканската професионална бейзболна лига от 40-те години. Том Ханкс е с блестяща роля като треньор.

9. Уилоу (1988)

За днешното поколение на Хари Потър, гледането на Уилоу със сигурност ще представлява интерес. Приключението е лесно за проследяване и изпълнено с хумор в училищна възраст, а две горски феи забавляват публиката със своите шамари, странни гласове и бързи еднолинии. 

10. Рапунцел и разбойникът (2010)

Загубете се в разказа на Дисни за Рапунцел, който е много по-вълнуващ от оригиналната история. Тя трябва да напусне кулата и да тръгне на вълнуващо пътешествие с магия, песен и самооткриване...

11. Търсенето на Немо (2003)

Смейте се, докато коремът ви заболи, докато този плах татко на клоун търси страхотния океан за сина си. Просто продължавайте да плувате ... просто продължавайте да плувате!

12. Малката русалка (1989)

Оставете книгата на Ханс Кристиан Андерсен (в която няма щастлив край) и изберете „Малката русалка на Дисни“ за филмова вечер с децата. Има незабравими песни, пленителни герои и най-доброто - щастлив край.

13. Сам вкъщи (1990)

За една нощ осемгодишният Кевин Макалистър (Маколи Кълкин) става господар на къщата. В суматохата около заминаване на коледна почивка, семейството на Кевин случайно го забравя в къщата и той се заема с празничната й декорация. Но малчуганът не украсява стаите с гирлянди и елхови клонки. Той се подготвя да посрещне с безброй капани-изненади двамата смотани крадци, които се опитват да проникнат в дома му

14. Човекът-паяк (2002)

Ако търсите добър филм за супергерой за вашето дете, тази история от 2002 г., в която се разказва за Питър Паркър (Тоби Магуайър), който е ухапан от радиоактивен паяк и става остроумен герой, който всички познаваме и обичаме.

* Бележка за родителите - някои експлозии и напрегнатите моменти може да изплашат по-чувствителните деца

15. Играта на играчките 1, 2, 3, 4 (1995 - 2019)

Всяко дете ще хареса емблематичната приказка за тайния живот на играчките. От първия филм до четвъртия, който излезе през 2019 г., следваме историята на Уди, Бъз, Джеси и други играчки, които изпадат в изпитанията и премеждия. Всеки филм е специален сам по себе си.

10-те най-велики руски филми за войната

Руските филми за войната са нещо различно от това, което предлага Холивуд. Хората, създали тези филми, със сигурност не са се пестили п...

16. Как да си дресираш дракон (2010)

Сред викингите на остров Бърк, където битките с дракони са начин на живот, живее тийнейджърът Хикъп. Той е изключително умно дете с необикновено чувство за хумор, което за съжаление не е добре прието от племето му и вожда... който се оказва негов баща!

17. Книгата за джунглата (1967)

Класическа приказка на "Дисни" за осиротяло малко момче, отгледано от вълци в джунглите на Индия. Това е история, украсена с песни, които няма да излязат от главата ви.

18. Карате Кид (2010)

Този римейк на класиката от 1984 г. е насочен към малко по-младата публика с помощта на талантливият син на Уил Смит - Джендън Смит, който тренира карате и се опитва да се пребори побойниците, за да спечели момичето на сърцето си.

15-те най-добри филми за Космоса за всички времена

Филмите за Космоса са едни от най-интересните, най-добре направените и най-гледаните за всички времена. Независимо кой е вашият любим ж...

19. Красавицата и звярът (2017)

Класиката на Уолт Дисни получава съвременен преразказ, който остава верен на запазената си марка. С участието на Ема Уотсън в ролята на Бел, която всяко малко момиченце иска да бъде.

* Бележка за родителите - някои от сцените (като тези с вълците, които гонят Бел в началото на филма) са малко страшни за малки деца.

20. Волният Уили (1993)

Любителите на животните ще се зарадват, докато гледат този филм за за момче, което става най-добър приятел с косатка. Филмът си заслужава, като не е изключено дори и родителите да пуснат някоя друга сълза.

50-те най-известни анимационни герои в историята

Не е нужно да сте дете, за да обичате анимационните герои, въпреки че детството ни е времето, когато много от нас се влюбиха в тях. Пр...

21. В небето (2008)

Извисено момче и мърморещ старец правят изненадващо добър екип ... в летяща къща. Те тръгват на пътешествие, което има много опасности, много хумор и грандиозна история за любовта.

22. Ласи (1994)

Лоялен, смел и привързан ... След този филм детето ви ще иска Коли, след като види всички необикновени неща, които Ласи може да извърши - от спасяването на собственика му от планински лъв до прибирането с него през цялата нощ.

23. Бейб (1995)

Упоритост, приятелство и сбъдване на мечтите ви - кой знаеше, че прасе може да ни научи на всичко това? В началото на филма има малко ужасяваща истина, относно това, че животните се използват за храна, така че внимание с децата

13-те най-добри филми за мафията за всички времена

Филмите за Мафията са специални за много режисьори. Всички сме гледали „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола - филм, който ни...

24. Хари Потър и философския камък (2001)

"Хари Потър и философският камък" е само началото на серията от приключения за малкия Хари, който още като бебе е загубил родителите си при мистериозен инцидент и живее при досадните си леля и чичо. Но на своя 11-и рожден ден, той научава, че притежава необичайни дарби. "Хари Потър и философският камък" е създаден по феноменалния роман на Дж. К. Роулинг, най-продаваната съвременна книга "за деца и възрастни".

25. Алиса в страната на чудесата (2010)

Спусни се долу в заешката дупка заедно с Алиса за фантастично приключение от Walt Disney Pictures и Тим Бъртън. Завладяваща и потапяща в свят, изпълнен с магия, „Алиса в страната на чудесата” е нова творческа версия на една от най-обичаните истории на всички времена.

източник: redtri.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино