Филмът "Екшън" с турне и гала премиера този месец

6727
Филмът "Екшън" с турне и гала премиера този месец
Снимка: ПР

В края на януари ще се състои гала премиерата на първата по рода си българска комедия "Екшън". Специално за събитието, което ще се проведе на 29-и в Cinema City – Mall Paradise, от Канада ще пристигне един от главните актьори в продукцията - Юта Такенака. Заедно с него по червения килим ще преминат и чуждестранните актьори Джонас Толкингтън (Америка), Тери Рандъл (Англия), Реймънд Стийрс (Америка), Азуса Йонеока (Япония) и др.

"Няма такъв филм у нас" е мнение, което много от зрителите, гледали филма на предварителните прожекции, споделят относно "Екшън". В това число и актрисата София Бобчева, която сподели: "Аз ако бях зрител и чуя, че има такъв филм направен у нас, веднага ще се затичам да го гледам, защото просто тук такива продукции не се правят".

В образа на главните герои Крис, Тони и Дани влизат младите актьори Петър Петров – Перо, Пламен Димов и Милко Йовчев. За тримата това е първа главна роля в киното. Запомнящи се персонажи в историята са Чоко и Боко, изиграни от Теодор Папазов и Цветомир Ангелов - Цуки. В "Екшън" ще видите още Александър Койнов, Дий Юн, и Юлиан Малинов, Яна Маринова и други.

Филмът ще бъде представен предпремиерно в Kinopolis, Велико Търново на 25-и януари, Lucky Дом на Киното, Пловдив на 28-и и кино Синемакс, Благоевград на 30-и. Зрителите в другите градове ще могат да гледат "Екшън" от 31-и януари, когато лентата тръгва официално по кината и може да бъде гледана на 50 екрана в цялата страна.

"Екшън" е първият самостоятелен филм на сценариста Тео Чепилов ("Под прикритие", "Стъклен дом", "Домашен арест") и режисьорски дебют на Радослав Илиев. По визията му е работил операторът Борислав Пенчев, който от години живее във Ванкувър и е в камера департамента на сериали като "Prison Break", "The Flash", "Arrow", "Legends of Tomorrow", "Once Upon a Time", "Minority Report" и "Supernatural".

Филмът проследява историята на три хлапета с една обща мечта – да създадат най-великия филм от любимата им екшън поредица. Съдбата се намесва в живота им, когато при пътен инцидент те унищожават кола пълна с наркотици и трябва спешно да намерят огромна сума пари, за да се издължат на мафиотите, чиято е стоката. Тримата извършват немислимо престъпление – отвличат лентата на холивудски филм, който се снима у нас, за да поискат откуп от продуцентите. В последвалата серия от трагикомични ситуации, момчетата успяват да се забъркат в толкова големи неприятности, че българската, руската, еврейската и японската мафия са по петите им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com