Исторически сериали, които не бива да пропускате

78837
Исторически сериали, които не бива да пропускате

Предлагаме на вашето внимание исторически сериали, които трябва да гледате. Събрахме 10 такива, които горещо ви препоръчваме.

The Crown (Кроната)

The Crown e адаптация на пиесата „The Audience”, която проследява историята на младата кралица Елизабет II. Сюжетът разкрива „лични интриги, любови и политически съперничества, които остават „зад кулисите” на големите събития, белязали втората половина на 20 век”.

Mad Men (Момчетата от Медисън Авеню)

Драма за една от най-престижните рекламни агенции в Ню Йорк в началото на 60-е години - "Стърлинг-Купър". Фокусът е върху личността на един от най-загадъчните, но и най-талантливи рекламисти - Доналд Дрейпър. Намирайки се на върха на кариерата си, той противостои на конкурентите, стараейки се по всъкакъв начин да запази положението си в компанията.

Spotlight (Спотлайт)

Филмът разказва удивителната истинска история за отличения с награда Пулицър екип „Спотлайт“ от разследващи журналисти на в-к „Бостън Глоуб“, който през 2002 г. шокира града и света с разкритията си, че католическата църква систематично е прикривала многобройни случай на педофилия, в които са замесени над 70 местни свещеници.Когато през лятото на 2001 г. новоназначеният редактор Марти Барън (Лив Шрайбер) пристига от Маями, за да застане начело на Глоуб, сред първите му задачи е да възложи на екипа на „Спотлайт“ да проследи материал за местен свещеник, обвинен в сексуално малтретиране на десетки млади енориаши в продължение на 30 години....

Peaky Blinders (Остри козирки)

Британски телевизионен сериал за криминалния свят на Бирмингам през 20-те години на миналия век. Историята се фокусира около бандата „Остри козирки” и техния амбициозен опасен бос Томи Шелби (Килиън Мърфи).

20-те най-велики тийн сериали за всички времена

Тийн сериалите са най-гледаните, когато става въпрос за телевизия. Гимназиите не приличат на тези в реалния живот. Дрехите са емблемати...

The Tudors (Династията на Тюдорите)

Династията на Тюдорите ще разкрие нова и непозната страна от Хенри VIII – един от най-противоречивите и интересни крале в многовековното минало на Англия - млад, сексапилен, интригуващ, романтичен и далеч по-сложен като персонаж от описанията в историческите архиви. Династията на Тюдорите покрива десет буйни години от живота му, както и отношенията с няколко от общо шесте му съпруги.

Marco Polo (Марко Поло)

Сериалът проследява приключенията на Марко Поло през 1300 година в Китай. Сериалът ще бъде смесица от военни конфликти, манипулации и сексуално напрежение. Пътешествието на известния мореплавател го отвежда в центъра на брутална война в Китай през 13-ти век. Той се озовава в свят на бойни изкуства, секс интриги, политически измами и забележителни битки.

Anna Karenina (Анна Каренина)

Най-скъпите ТВ сериали в историята

Някога телевизионните продукции разчитаха на далеч по-малки бюджети. В по-ново време обаче нещата се промениха и хитовите сериали често...

Екранизация по едноименния роман на Лев Толстой – богатата аристократка Анна Каренина се впуска в бурна афера с красивия граф Вронски, която ще промени изцяло живота ѝ.

Medici: Masters of Florence (Медичи: Господарят на Флоренция)

Историята на Медичи, които от обикновени търговци се превръщат в най-влиятелното семейство във Флоренция. След смъртта на Джовани Медичи, Козимо наследява банката и семейният бизнес с всички врагове, които баща му си е създал.

Ripper Street

Вижте кой е най-дългият сериал в историята

През 2009 година бе излъчена последната серия на "Пътеводна светлина" - сериалът, който присъства в американския ефир повече от 70 годи...

Преследван от неуспеха си в залавянето на най-злия лондонски убиец Джак Изкормвача, инспектор Едмънд Рийд сега оглавява прословутия „Отдел Хикс” – в най-тежкият участък в Ийст Енд. Натоварен да пази реда по окървавените улици на Уайтчапъл, Рийд и хората му се борят, за да може законът да бъде спазен и справедливостта да възтържествува.

My Only Love Song (Моята любима песен)

Сонг Су Джонг (Конг Сънг Йон) е топ звезда и е много арогантна. Съди хората по това, колко пари имат. Изведнъж се връща назад във времето в ерата Чосон и среща Он Дал (И Джонг Хьон). Той би направил всичко за пари, но всъщност е много мил с бедните хора.

източник: www.collegemagazine.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино