X
 
 

Камен Донев и Борис Радев снимат филм по Йовков

7421 0
photo of Камен Донев и Борис Радев снимат филм по Йовков
Снимка: БГНЕС
Камен Донев ще снима филм по повестта "Жътварят" на Йордан Йовков. Режисьори ще са заедно с Борис Радев, като Донев ще изпълнява и главната роля.

„Това е стара наша идея, дойде й времето да се случи", каза Борис Радев пред бТВ.

Вече е готова и голяма част от бюджета за проекта.

Финансирането няма да разчита на държавата, а на меценати, които искат да развиват българската културна идентичност, подчерта той. „Вярвам, че хората много ще искат да гледат този филм по два пъти", обясни Камен Донев.

Снимките трябва да започнат най-късно следващата пролет. Във филма ще участват още Руси Чанев, Стефан Вълдобрев, Христо Мутафчиев.

Камен Донев с благотворителен концерт и спектакъл

Камен Донев и неговият екип ще направят зрелищен спектакъл в емблематичното за Пловдив заведение Библиотеката. Собственикът Гаро Узунян...

Проектът е посветен на 80-годишнината от смъртта на Йордан Йовков, която е догодина.

"България е в ситуация на морална война. Ежедневно хората се борят, искат да намерят някаква ценностна система, искат моралът и доброто да ги има, да доминират", коментира актьорът, режисьор и драматург Камен Донев. Трябва с нашето изкуство, с нашето разбиране за добро и за морално да водим тази война, допълни той.

Камен Донев призна, че не се интересува от реформата в театъра, "защото за толкова години така и не се получи в нейния полезен вариант - все някой нещо е недоволен, все разправии".

„Аз от доста време се оправям сам навън. 10 години никой не ми се обади от министерството или от някоя кабинетна структура да ме пита за съвет", допълни артистът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...