Кинолегендата Орнела Мути идва в България

9637
Кинолегендата Орнела Мути идва в България
Снимка: Getty Images/Guliver

Четвъртото издание на "Фестивал на италианското кино в България" ще се проведе от 17 до 21 юни 2019 г в кино "Люмиер Лидл". Девет кинотворби ще представят върхови постижения в различни сфери на една от най-живописните области в Италия - област Пулия.

Закачливата комедия "Измамно богати" ("Ricchi di fantasia"), с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, ще даде старт на фестивала на 17 юни от 19:00 ч. в кино "Люмиер Лидл". Сред филмите, които ще бъдат представени, са още мюзикълът "Разходка под слънцето" ("WALKING ON SUNSHINE"), "Двама дребни италианци" (‘Due piccoli italiani’), "Неудобна комедия" ("Tonno spiaggiato"), "Агенция за лъжи" ("L’agenzia dei bugiardi"), "Сходна съдба" ("La vita in comune"), "Руди Валентино" ("Rudy Valentino"), "Лесен живот" ("La vita facile").

Почетни гости на тазгодишното издание са едни от най-големите знаменитости на италианското кино и театър – режисьорът и актьор Джанкарло Джанини и очарователната актриса Орнела Мути. Живата легенда на италианското кино и театър Джанкарло Джанини е номиниран за Оскар за "Паскуалино Седемте красавици" (1975 г.), награден за най-добър актьор на фестивала в Кан за "Филм за любовта и анархията" (1973 г.), носител 5 пъти на "Давид на Донатело". Орнела Мути е известна у нас с филмите "Бони и Клайд по италиански", "Последната жена" (1976 г.), "Лудо влюбен" (1981 г.) и много други.

На 18-ти юни от 18:30 ч. ще се състои официален гала коктейл в "Лятна сцена – НДК", намираща се в парка зад НДК. В 19:15 ч., в присъствието на президента на Apulia Film Commission, г-жа Симонета Дело Монако, ще бъдат връчени почетните плакети "Фестивал на италианското кино в България“, след което ще бъде прожектиран филмът "Възстановяване на трулите", който разказва историята за една открадната трула (типична за област Пулия каменна къща с конусовиден покрив) и трудностите, до които води това начинание.

Фестивалът се реализира в рамките на второто издание на инициативата "FareCinema" – "Седмица на италианското кино по света", лансирана от италианското министерство на външните работи и международно сътрудничество, както и на ежегодния "Италиански фестивал в България", организиран от ИЧЕ – Агенция София.

"Фестивал на италианското кино в България" ще продължи от 24 до 28 юни и в "Дом на киното".

Билети за прожекциите в кино "Люмиер Лидл" може да закупите онлайн на tickets.ndk.bg и на касите на Билетен център – НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Владимир Зомбори с любовно обяснение на сцената на "Като две капки вода"

Предстои грандиозният бал на музея "Метрополитън" - Met Gala

"За Ергена": Киара посвети песен на романтичното шоу (ВИДЕО)

Куп звезди ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола

Завръща ли се Том Холанд в четвъртата част на "Спайдърмен"?

Селин Дион откровено за модата, болестта и надеждата за чудо

Елена Атанасова като Тил Линдеман от Rammstein размаза всички в "Като две капки вода"

Рискуваме, но печелим: Ивайло Захариев с откровени признания за наркотиците и любовта

Силна и смела: Дебора от Стара Загора показа белезите си (СНИМКА)

Нова елиминирана двойка в "Един за друг" (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com