Много впечатляващи автомобили и едно Жигули в новия филм на Виктор Божинов

19644
Много впечатляващи автомобили и едно Жигули в новия филм на Виктор Божинов
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Атрактивни автомобили играят в снимания в момента нов български игрален филм "Голата истина за Жигули", в който рок музиката, смехът и известните лица ще са в основата на интересна съвременна история, която поглежда и към изминалите 30-ина години.

Голата истина за група Жигули“ на режисьора Виктор Божинов е за популярна българска рок група от 80-те години, която се разпада, когато е на върха на славата си.

Времето променя вкусовете на публиката и бандата е напълно забравена. Членовете ѝ са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност.

Един ден, неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и почти насила да се съберат отново. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „Жигули“ отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

В останалите главни роли ще видим Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня).

Още заглавието подсказва, че във филма играят роля и автомобили. Няколко впечатляващи нови возила присъстват в различни сцени и са умело вплетени в сюжета, подчертавайки характера и профилите на героите. Вносителят на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в България, „Мото-Пфое“, предостави премиерни модели, които участват в целия снимачен процес.

Дебютните, изцяло нови Ford Kuga и Raptor ще бъдат показани в множество моменти от филма. В различни сцени се появяват още кросоувърът Volvo V60CC, спортният Jaguar F-Type и луксозният Range Rover Sport.

Сред всички тях фокусът пада върху автомобила на Киша, героя на Димитър Рачков. Това е Ford Kuga, който e най-новият и електрифициран модел на Ford досега, с цялостна гама хибридни двигатели, включително мек, пълен и зареждащ се (Plug-in) хибрид.

Kuga дебютира пред българската публика през месец септември т.г., така че участието му в новия български игрален филм е част от стратегията по популяризирането на новия SUV на Ford.

За сведение на по-младите, "Жигули" е марка съветски автомобили, произвеждани по лиценз на итналианския Fiat в заводите “АвтоВАЗ” – руска автомобилостроителна компания, разположена в гр. Толиати, Самарска област. По времето на социализма мнозина в България мечтаеха да карат “Жигули”, защото изборът между марките, произвеждани в държавите от Варшавския договор, не беше голям. За да се сдобият с мечтаната кола, желаещите чакаха ред поне 15 години.

Снимачният процес на „Голата истина за група Жигули“ ще продължи до края на август на различни локации из цяла България, но едни от най-знаковите сцени се снимат в Бургас, в рамките на фестивал, провеждащ се на морската гара.

Рокът във филма е специално създаден за проекта и обещава да заживее самостоятелен живот, извън лентата. "Успяхме да създадем музикална биография на група "Жигули" и парчета се получиха доста добре. Според мен почти всяко от тях има потенциал да се превърне в доста сериозен хит", каза пред Actualno.com режисьорът на филма Виктор Божинов.

„Смятам, че през следващата година хората ще имат нужда от повече смях и усмивки. Целта на „Голата истина за група Жигули“ не е да даде на зрителите само и единствено забавление. Искаме, чрез добро настроение да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме възможност да работим, дори и в тази сложна обстановка, а екипът, който сме събрали, гарантира филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни.“, сподели още Виктор Божинов, добре познат на публиката от „Възвишение“, „Под прикритие“, „Връзки“, „Стъклен дом“, „Столичани в повече“.

Започнаха снимките на новия филм на Виктор Божинов

„Голата истина за група Жигули“ разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е...

Зад камерата е един от най-добрите оператори в България - Антон Бакарски.

Снимки: Ива Иванова /Аctualno.com

Бакарски е известен с работата си по родни заглавия като „Възвишение“, „Под прикритие“, „Връзки“ и участвал в редица международни продукции като „300: Rise of an Empire” и “The Expendables 2”.

Сценаристи на филма са Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“) и Нели Димитрова („Love.Net“, „Възвишение“, „Връзки“), а продуцент на филма е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от Concept Studio („Докато Ая спеше“, „Маймуна“, „Връзки“, сезон 3).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Кино "Влайкова" посреща "Годзила и Конг: Нова империя"

Новият филм на Вим Вендерс - "Прекрасни дни", тръгва по кината от 29 март

Мартин Скорсезе с документална поредица за 8 светци

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Романтичната комедия "Красива сватба" с премиера в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com