Най-очакваните филми за 2021 година

34852
Най-очакваните филми за 2021 година
Снимка: outnow.ch

Филмовата индустрия се оказа една от най-засегнатите от ефекта на коронавируса през 2020г. Много от големите студиа пренаредиха графиците си за пускане на филми на пазара заради затврянето на кината по цял свят, като дългосрочните последствия от тези решения все още се анализират.

Следващата година обаче е обещаваща за киноманите свят. Всички онези филми, които чакахме тази година, ще се появят на екраните през 2021. Добрите новини са, че има и други, които очакваме с нетърпение.

Представяме ви няколко филмови премиери, на които ще се радваме през следващата година. 

The French Dispatch

Десетият филм на Уес Андерсън се развива в имагинерния град Ennui-sur-Blasé. Историята разказва случилото се около последния брой на европейското издание на Liberty, Kansas Evening Sun.

Филмът е разделен на три части, като всяка една от тях представя три отделни истории, публикувани във вестника. Първата е за осъдения художник Моузес Розенталър, втората за студенти револционери, а третата - криминална.

Филмът е вдъхновен от списание The New Yorker, тъй като Уес Андерсън е негов почитател от дете.

Премиера: 28 януари

Morbius

Тъй като явно Жокерът не беше достатъчен, Джаред Лето се присъединява и към вселената на Marvel. В Morbius Лето ще играе  - биохимик, който прави грешка по време на свой експеримент и случайно инжектира себе си с кръв от прилеп-вампир, което, естествено, превръща и него във вампир.

Премиера: 18 март

No time to die

В ролята на Джеймс Бонд за пети пореден път влиза Даниел Крейг.

Филмът започва с това, че Бонд вече не е на активна служба и се наслаждава на безгрижен живот в Ямайка, но спокойствието му е нарушено от нова мисия, поверена от ЦРУ. Той трябва да тръгне по следите на мистериозен злодей (Рами Малек), който държи в ръцете си опасна нова технология.

Премиера: 2 април

A Quiet Place Part II

След тоталния успех на хорър-трилъра от 2018 година A Quiet Place Part, режисьорът Джон Кразински представя втора част на дългоочакваната продукция, която ще повиши нивата на адреналин в кината през март.

Премиера: 23 април

Black Widow

Най-сетне самостоятелен филм за eдин oт най-привлекателните членове на Oтмъcтилитe. В Black widow Cĸapлeт Йoxaнcoн пoeмa poлятa нa Haтaшa Poмaнoв, извecтнa ĸaтo Чepнaтa вдoвицa, бoeц, ĸoйтo e ycвoил paзлични бoйни изĸycтвa. Tя e шпиoнин, ĸoйтo e oбyчeн в Pycия, нo пo-ĸъcнo пpeминaвa ĸъм aмepиĸaнcĸия вpaг и ceгa e глaвeн aгeнт зa тaйнaтa opгaнизaция Ѕ.Н.І.Е.L.D., в ĸoятo изпълнявa oпacни миcии.

Премиера: 7 май

Fast&Furious 9

Кината пред фалит заради коронакризата

COVID кризата е на път да затвори част от кината. Зрителите са със 70% по-малко от обичайното, което води само до загуби, сигнализ...

В деветата част на франчайза легендарният Дом (Вин Дизел) и Лети (Мишел Родригес) са се отдали на спокоен живот като родители. На Торето обаче му се налага да отново да събере добре познатата банда, защото спокойствието му е нарушено от... брат му Джейкъб, който ще бъде изигран от Джон Сина.

Премиера: 28 май

Top Gun: Maverick

Във втората част на легендарния филм отново вдигаме адреналина с любимите бойни пилоти на няколко поколения. В него се разказва за свят на дронове, нови оръжия и постоянно равиващи се технологии. Ще стане ясно и имат ли какво да научат новите звезди на авиацията от безспорните асове на своя випуск Пийт „Маверик“ Мичъл (Том Круз) и Том „Айсмен“ Казански (Вал Килмър).

Премиера: 2 юли

Мел Гибсън: Снимаме „Смъртоносно оръжие 5”

Мел Гибсън потвърди, че „Смъртоносно оръжие 5“ е „на път към публиката“ и че режисьорът Ричард Донър работи по ...

Space Jam: A New Legacy

Точно 25 години след премиерата на филма „Космически забивки“, в който участие взе и баскетболната легенда Майкъл Джордан, идва ред на втори филм, като главната роля  този път ще играе Леброн Джеймс.

Премиера: 16 юли

Candyman

Затвор и глоба заплашват вдовицата на Шон Конъри

Вдовицата на починалия наскоро актьор Шон Конъри може да получи присъда лишаване от свобода и голяма глоба по дело за измама, свъзрано ...

Новият Candyman, продуциран от Джордан Пийл, се очертава като задължителен филм за феновете на хоръра. Той разказва за същия квартал, в който се развива и първия филм, но за художника Антъни МакКой (Яхия Абдул-Матийн II) и неговите близки. Далеч в детството си Антъни е имал досег с ужасяващия Кендимен, а сега той се завръща и в настоящето му.

Премиера: 27 август

Dune

Създаден по оригиналния роман от 1965 г., Dune се завръща в нов прочит от режисьора Дени Вилньов. Самата история е изключително мащабна и определено ще е интерсно да видим как точно ще бъде пресъздадена.

Премиера: 1 октомври

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

За първи път в историята на кинофестивала в Кан: Учредиха награда на публиката

Кино "Влайкова" посреща "Годзила и Конг: Нова империя"

Новият филм на Вим Вендерс - "Прекрасни дни", тръгва по кината от 29 март

Мартин Скорсезе с документална поредица за 8 светци

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино